"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rum lider, Mustafa Akıncı'nın seçilmesini umut verici bir gelişme olarak değerlendirdi

27 Nisan 2015, Pazartesi 12:06
Twitter hesabından açıklama yapan Rum lider, "Mustafa Akıncı'nın seçilmesi, ortak vatanımız için umut verici bir gelişmedir. Onunla görüşmeyi dört gözle bekliyorum." diye yazdı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Mustafa Akıncı ile telefonda görüştüğünü ifade eden Anastasiadis, "Vatanımızı gerçek anlamda yeniden birleştirme arzumuzu ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides de "Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Türk toplumu liderliğine seçilmesini memnuniyetle karşılıyoruz." açıklamasını yaptı. Rum sözcü, Akıncı'nın, ülkenin yeniden birleşmesi gerektiği yönündeki söylemlerini hatırlattı.

KKTC'deki seçimlerin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin Mayıs ayında Ada'ya gelerek müzakereler için zemin yoklayacağı belirtildi.

Okunma Sayısı: 1180
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı