"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Saadet lideri: Türkiye’de artık hukuk yok

18 Ocak 2018, Perşembe 17:10
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (YM) ‘hak ihlali’ kararına rağmen yazar Şahin Alpay ve akademisyen Mehmet Altan’ın tahliye edilmemesini eleştirerek, “Türkiye’de artık hukuk yok” dedi.

Karamollaoğlu, ‘Ulusal Basın Buluşması’ adı altında düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

SP lideri, AYM kararının yerel mahkeme tarafından uygulanmamasına yönelik olarak, “Eğer bir yerel mahkeme ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamıyorum. Kararımda ısrar ediyorum’ der, hükümet yetkilileri de bunu tevdi eder mahiyette konuşursa, zaten bize göre hukuk artık işlemez noktaya gelmişti de şimdi bütün ümitler bitti. Bu artık sözün bittiği yer. Türkiye’de artık hukuk yok” dedi.

AYM’nin kararının ardından hem Alpay ve Altan’ı yargılayan ağır ceza mahkemeleri hem de bir üst mahkeme tahliye taleplerini reddetmişti.

Karamollaoğlu, Afrin operasyonu hakkında ise, “Ortadoğu’daki bu hareketlerde kapsamlı bir strateji belirlenmezse sadece mevzi olarak bir yere girip çıkmanın problemi çözmeyeceği kanaatindeyiz” diye konuştu.

‘Gül adayımız olabilir’

SP lideri bir gazetecinin “Abdullah Gül 2019’da adayınız olur mu?” yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı: “Abdullah Gül bey kıymetli bir kardeşimiz. Elbette aday olma ihtimali olur. Ama şu anda adayımızdır demek doğru olmaz. Burada iki husus var. İlk olarak kendisi böyle bir noktada ‘Böyle bir teşebbüste bulunabilirim’ demesi gerekir. İkinci noktada da onun seçilebileceği noktasında sağlam bir kanaatin oluşması icap ediyor. Bunlar sağlanırsa o da olabilir, başkaları da.”

Okunma Sayısı: 3104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah Yüzbaşıoğlu

    19.1.2018 13:59:10

    Kutuplaşma ve hakaret politikalarının ortamında yapıcı üslubları sebebi ile kendilerini takdir ediyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı