"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık hizmeti lüks hale geldi

01 Temmuz 2022, Cuma 23:11
Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye’nin dört bir yanındaki devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, vatandaşın da sağlıkçıların da canından bezdiğini söyledi.

Bulut, “Anayasal bir hak olan sağlık hizmetine ulaşmak artık vatandaş için lüks hale geldi” dedi.

Bulut, yazılı açıklamasında, personel eksikliğinden dolayı kamu hastanelerinin, doktorların, sağlık emekçilerinin üzerindeki iş yükünün her geçen gün artmasının sağlık sisteminde aksamalara neden olduğunu kaydetti. Bulut, şunları ifade etti: “Öyle bir tablo çizmişlerdi ki Sağlıkta Dönüşüm Programı’na göre, isteyen istediği hastanede muayene olabilecek, randevu kuyruklarında saatlerce beklemeyecekti. Şimdi hastanelerde görünen kuyruklar, hastanelerden daha yoğun bir şekilde de görünmeyen dijital kuyruklar oluştu. Vatandaş sırada beklerken en azından randevu alabiliyordu, şimdi telefonda karşısında muhatap bulamıyor. Vatandaşlar, randevu alamayınca çok yüksek farklar ödeyerek özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor” 

“10 bin hekim istifa etmiş”

Bulut, şunları söyledi: “1 Temmuz’da istifa yasağının kalkmasıyla Türk Tabipleri Birliği’nin raporuna göre iş yoğunluğu, mobbing ve çalışma koşullarının ağırlığından 10 bin hekim istifa etmiş ya da emekliye ayrıldı”

Okunma Sayısı: 1215
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı