"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın

27 Ekim 2016, Perşembe 12:48
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

'Bunlar sapık...'

15 Temmuz'u başarsaydılar bu darbeyi de pazarlamaya çalışacaklardı. Şimdi ne diyorlar, 'mağdurlar var', 'benim oğlum birşey yapmadı.' Kusura bakmayın gerçek mağdur olan şehidimin mağdurunu gözetmeyeceğim de, bu zemini hazırlayanlara mı mağdur gözüyle bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler, haremimize. Anneyi evladından ayırdılar. Pensilvanya'dakinin kendilerine şah damarından daha yakın olduğunu söylediler. Bunlar sapık yahu sapık.

2010'dan itibaren bunlara karşı çıkmaya başladığımda, 17- 25 Aralık kumpasında dik durduğumda yanımda milletim vardı. Meydanlarda şunu söylüyordum; Bunların bankasına para yatırmayın. Bunların dershanelerinden çocuklarınızı çekin alın, okullarından çekin alın. Bakın size ücretsiz takviye dersleri başlatıyoruz, çocuklarınızı oraya verin demiştim. Devletin bankaları var, gelin oraya verin. Yok, bazıları evini, arabasını sattı o bankaya yatırdı. Şimdi toplanınca biz mağduruz. Ne mağduru ya? Sen arabanı, evini satacak oraya yatıracak kadar zekisin. Unutmayın hainlerin de zekisi var. Bunların üzerine çok gittiğimi haksızlık yaptığımı söylüyorlar. Sadece milletim beni kayıtsız şartsız destekliyor. 

Buradan dünyaya sesleniyorum; biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri askerlerim yakaladılar. Onları orada öldürürlerdi, ama öldürmediler. Onları aldılar gözaltına, karakola oradan da yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor. Şimdi sormak lazım, 'bizim 246 şehidimiz var, o hainlerden kaç tane var?' 

Şimdi haklı olarak benim vatandaşım ne diyor, idam, idam, idam diyor. Bazı Batılılar bize niye idam diyorsun diyor. Dedik ki egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Şu anda dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam hala var. Daha geçen gün ABD'de tutuklanmış olan biri infaz edildi, idamı gerçekleştirildi. Siz eğer demokrasi diyorsanız burada konuşamazsınız siz darbeyi savunuyorsunuz ya. 

15 Temmuz işgal girişimidir

15 Temmuz'un ülkede bir iç savaş gayesi taşıdığı açıktır. Çünkü bu ülkeyi az çok tanıyan herkes, milletin devleti bu alçaklara teslim etmeyeceğini bilir. İşte biz bunun için 15 Temmuz'u işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz. 

Kendi aralarındaki konuşmalarda ne diyorlardı, biliyor musunuz? 3-5 bomba atılınca, uçaklar uçmaya başlayınca ortada kimse kalmaz merak etmeyin. Meydana çıkınca kimsenin kalmayacağını zannedenler ortada 100 binleri, milyonları görünce şaşırdılar. Tankları görünce kaçacaklarını sanan insanlar, o tankların altından girip üstünden çıkınca tüm hesapları bozuldu. 

Birileri diyor ki bu nasıl darbe. Bu sorunun cevabı basit, korkuyu unutmuş insanlara istediğiniz kadar mermi sıkın netice değişmez. 

Mağdur edebiyatı yapmayın

Eğer benim yakın arkadaşlarım içinde de FETÖ'cü varsa, onlara da sesleniyorum; sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın. Benim mağdur mazlumlarım var burada. Onun için kimse cezaevlerinde olanlar, şunlar, bunlar... Şimdi itirazlar geliyor hepsi aynı kalıptan çıkmış. Siz kimi aldatıyorsunuz ya? 

Bugün benim Mehmedim yaz, kış demeden dağlarda mücadele sürdürüyorsa, biz buradan bir milim yeri kimseye kaptırmayız. Burada şehimizin kanı var. Başka devlet kabul etmiyoruz. 

Etiketler: erdoğan
Okunma Sayısı: 4135
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • aliözlü

    10.12.2016 18:02:55

    "Mağdur yok", "mağdur yok" dedikçe haksız yere açığa alınan insanların mağduriyeti yok mu oluyor sanıyorsunuz.Ben hiçbir kritere uymadığım halde açığa alındım.Üstelik bu fetö örgütü ile 1999 yılından beri en sert mücadele eden biri olduğumu bütün ilçe,çevrem,sosyal medya herkes biliyor.Cumhurbaşkanını hükümeti yıllarca savunuyorum.Buna rağmen benim gibi bir insanı ne hakla açığa alabilirler? 50 gündür boşu boşuna bekliyorum açıkta.Birçok Apartili vekil veya bakan benim kadar savunmuş değildir Cumhurbaşkanını.15 temmuz gecesi Cumhurbaşakanın çağrısından bile önce ben bayrağımı alıp sokağa çıkmış bir insanım.Pkk lı öğretmenleri bile göreve iade ettiler ama ben hala açıktayım.Ne soruşturmaymış arkadaş yaa,bitmedi bir türlü.neyle suçlandığımızı bile söylemediler,ifadem dahi alınmadı hala.Ama mağdur yok öylemi..mağdur edebiyatı yapmayalım öylemi..

  • Fatıma

    28.10.2016 12:58:38

    Akp yıllarca mağdur edebiyatı yaptı ya da mağdurlar üzerinden edebiyat yaptı. Yıllardır böyle bir siyaset izledi şimdi ise mağdur ettiği binlerce insana"mağdur edebiyatı"yapmayın diyor neden çünkü mağdur edebiyatını en iyi onlar yaparlar.

  • özkan

    28.10.2016 11:33:58

    Kuluna şah damarından daha yakın olan Allah (c.c) dır. Kaf suresi 16.ayet... Yani sayin reisimiz ihraç edilen onbinlerce memuru şah damarlarına daha yakın olarak bir insan oldugunu itham ederek hep sinikafir olmakla nitelendiriyor. Ben de şu hadisi hatırlatayım " bir kimse din kardeşine kafir derse bu söz ikisinden birine döner"

  • timur

    28.10.2016 11:25:02

    fetö 15 temmuzda darbeye kalkışmıştır bu gerçektir delilleriyle mevcuttur.darbeye kalkışanlar cezalarını çekmelidir.bide cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi it izine karışmış çok mağdur memur vardır.bir albay örgüt üyeliğinden tutuklandı berat etti aldığı manevi tazminat tam birmilyon tl dir. bankasyadan sendikadan çocuğunu okula göndermeden işten atılanlara emsal olacak karardır.yani devlet mağdurlara ödeyeceği tazminatları göz önüne alarak acil ihraç ettiklerini göreve çağırmalıdır. bu tazminatlara bide Avrupa insan haklarından gelen cezalar ve tazminatlar eklenecektir.bunları devlet dolaysıyla halk ödeyecektir. acil banka asyadan sendikadan okuldan dolayı ihraç edilenler khk ile döndürülmelidir.

  • CESUR ADAM

    28.10.2016 10:01:15

    'Bize mağdur edebiyatı yapamayın,Bu söz öyle manalar ifade ediyorki aklıma gelenleri sırlayalım, KİBİR-GURUR,MAĞRUR OLMAK,ÜSTEN BAKMAK,HAK VE HALKI ANLAMAMAK,HAK-HUKUK-ADALETEN NASİPSİZ OLMAK. Hepimizin çevresinde yüzümüzü kaldırdığımızda nice masum ve mağduru görüp üzülürken,konu-komşusu farklı görüşten de olsa uğradığı haksızlık karşısında yuuuuh derken idareci olanın MAĞDUR EDEBİYATI YAPMAYIN demesi şu anlaşılmıyormu.? MAĞDUR EDEBİYATINI ANCAK VE ANCAK BİZ YAPARIZ Evet hemde YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ alarak(bu ödül müslüman devlet adamı değil hiçbir hrıstiyan devlet adamına dahi verilmedi)Sahi siz bu ödülü alırken ALDANMIŞTINIZ pardon ALDATILMIŞTINIZ değilmi.Yada ONE MİNUET dediğinizde de aslında modaratöre söylediğinizi itiraf ettiğiniz halde kraldan fazla kralcılarınızla dedim diye bangııır bangır bağırtarak MAĞDUR EDEBİYATI yapan siz değilmi idiniz. YAZIKLAR OLSUN.

  • hasan

    28.10.2016 09:38:54

    Yerin göğün hakimi sultanı Allahtır. Allah var gam yok.

  • Fatıma

    28.10.2016 02:04:16

    Sana oy verdiğim için Allah beni affetsin. Bunca mağdurun gözyaşında maalesef benim de payım var. Sen bu halkın iyi niyetini,güzel duygularını hak etmiyorsun. Allah bize merhamet etsin sizi de bildiği gibi yapsın.

  • Fatıma

    28.10.2016 01:58:29

    Çünkü insanları aynı sebepten mağdur ettiniz. O yüzden benzerlik olabilir mi? Sizde hiç Allah korkusu vicdan kalmamış sizin için söylenecek hiçbir şey yok. Sizi o yüce merciye Allah'a havale ediyorum.

  • CESUR ADAM

    27.10.2016 16:30:01

    Sizden daha iyi yapanına rastlamadık.

  • Mehmet Albayrak

    27.10.2016 16:04:03

    Allah her zaman haklının hakkın yanında dır kim bu ümmet in bir kum tanesi zarar vermiş veriyorsa RABBİM kahru perişan etsin inşallah Ölümle dünya değmez hiçbir şeye değmez san şöhret makamın hic sayıldığı ahiret hayatı birde kul hakkı onuda kullan kul un göreceği mahşer ALLAH KUL HAKKIYLA GELMEYİN EMREDİYOR

  • bekir

    27.10.2016 14:45:55

    Allah mutlak hakim ve adildir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı