"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sarıhan: Ölülere hakkımızı helal etmiyoruz

10 Temmuz 2015, Cuma 12:36
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Bizim çocuklarımız evlerinde her gün 12 Eylül öyküsü dinleyerek büyüdüler" dedi.

Sarıhan, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Antalya Milletvekili Nefi Kara ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Güvenlik Konseyi Üyesi ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın ölmesiyle 12 Eylül'den yargılamasının bitmediğini ifade etti. 

Davanın görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya verilecek cezaya iyi hal indirimi yaptığını belirten Sarıhan, sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosyanın yaklaşık 1 yıldır Yargıtayda beklediğini söyledi. 

Evren ve Şahinkaya'nın ölmeleri sebebiyle dosyanın iç hukuk yollarına göre zamanaşımından düşeceğini dile getiren Sarıhan, 12 Eylül darbesinin bir insanlık suçu olduğunu kaydetti. 12 Eylül sonrası cezaevi aracında dövülerek öldürüldüğü belirtilen İlhan Erdost'un avukatı olduğunu söyleyen Sarıhan, milletvekili seçildiği için avukatlık yapamadığını kaydetti. 

Kendisinin de bir 12 Eylül mağduru olduğunu belirten öğretmenlik yaparken, 12 Eylül yönetimi tarafından zaman aşımı olan bir dergi yazısından dolayı gözaltına alındığını ve Perşembe Efirli Cezaevi'nde kaldığını söyledi. Darbe sonrası hayatını kaybeden birçok insanın otopsisine avukat olarak girdiğini anlatan Sarıhan gözyaşlarına hakim olamadı. 

"Ölülere hakkımızı helal etmiyoruz" diyen Sarıhan davanın takipçisi olacağını, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunacağını bildirdi. 

CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara ise 12 Eylül yönetiminin, ülkenin bir kuşağını yok ettiğini belirtti.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de 12 Eylül yasalarının, parlamento tarafından kaldırılması gerektiğini ifade etti. 

AA

Okunma Sayısı: 1821
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı