"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savunma sanayisi olmayan tam bağımsız olamaz

23 Ekim 2015, Cuma 08:15
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “Tam bağımsız bir Türkiye olmak istiyorsak savunma sanayimizi güçlendirmemiz ve Savunma sanayimizde kendimize yeterli hale gelmemiz lazım." dedi.

Yılmaz, "Savunma sanayine sahip olmayan ülkelerin tam bağımsızlıktan bahsedebilmesi mümkün değildir” dedi.

Sivas’ın Savunma sanayindeki yeri ve geleceği masaya yatırıldı. Toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım da katıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta Aselsan ve özel sektör ortaklığı ile yapımı süren Hassas Optik Sanayi Fabrikası’nın hayırlı olmasını diledi. Yılmaz, bazı ürünlerin dışarıdan alındığını, ancak bundan sonra gerek kalmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Ama tam bağımsız bir Türkiye olmak istiyorsak savunma sanayimizi güçlendirmemiz ve savunma sanayimizde kendimize yeterli hale gelmemiz lazım. Savunma sanayine sahip olmayan ülkelerin tam bağımsızlıktan bahsedebilmesi mümkün değildir. 2002’ye kadar ki savunma sanayinde Türkiye 200 milyon dolar kadar ihracat ve yüzde 24 gibi bir üretim vardı. İşte Kıbrıs Harekâtı’na girdiğimizde nerede kaldığımızı herkes biliyor. Allah’a hamd olsun bugün üretmediğimiz savunma sanayinde hiçbir şey yok. Bir savaş uçağı kaldı, onunda kararını aldık çalışmalarını başlattık. Allah nasip ederse 2023 yılında Türkiye semalarında milli savaş uçağımız uçacak. Yapar mıyız? Yaparız. İşte bu sözü söyleten bu millete bu dönemde kazandırılan özgüvendir. Bu özgüvende parayla da satın alınamaz.”

Okunma Sayısı: 1317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı