"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehirlerimiz zevksiz binaların saldırısına uğradı

11 Kasım 2017, Cumartesi 16:50
Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarına seslenerek "Dikey yapılaşmaya izin vermeyin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programında konuştu. Belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, "Dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmemeliyiz." diyerek çağrıda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"ONLAR YIKTI, BİZ İNŞA EDİYORUZ"

Fatih'te selatin camilerin ara bölgelerindeki yüzlerce mescidi, o malum, tarihi inkar edenler yıktılar. Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi.

"MİLLETİMLE DERTLEŞTİM"

Son günlerde medeniyet konusunda, şehir konusunda, kültür konusunda pek çok toplantıya katıldım. Milletimle dertleştim. Bugün burada da bazı hususları ifade etmekte fayda görüyorum. Batı medeniyetinin elde ettiği imkanlarla adeta yaratıcıya meydan okurcasına kar hırsıyla dünyanın bütün güzelliklerine saldırdığı bir dönemden geçiyoruz.

"DİKEY YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYİN"

Şehirlerimiz gecekonduların, zevksiz binaların saldırısına uğradı. Başını sokacak evi olmayan insanlara estetikten bahsetmek anlamsız olabilir. Bu dönemde öncelik zorunlu ihtiyaçların karşılanmasıydı. Türkiye bu düzeyi geride bıraktı.

Dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmemeliyiz. Biz yatay mimariye odaklanmalıyız. Şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu göreceksiniz. Çirkin binalarla şehirlerimizin kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz. Köylerimizin, yaylalarımızın çirkin binalarla istilasına izin vermemeliyiz.

Okunma Sayısı: 2104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    12.11.2017 22:54:35

    BÜYÜKŞEHİRLERİ-BELEDİYELERİ almış ve sahi daha mürekkebi kurumayan beyanatınızda ŞEHİRLERİMİZE İHANET ETTİK diyen siz değilmiydiniz. AŞIK OLMUŞSA CELLATINA MİLLET, İSTER EZAN İSTER ÇAN DİNLET.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı