"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Şehit ailelerini teselli edenler kendi çocuklarının şehit olmasını istemiyor'

28 Mayıs 2016, Cumartesi 20:51
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İzmit'te Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde partisinin il başkanlarının ve il müfettişlerinin yer aldığı toplantıya katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak iktidar sahiplerinin ayakta duramayacak şehit anne ve babalarına "Ne mutlu size" dediğini belirterek, "Onlara baş sağlığı dileyenler nedense kendi çocuklarının şehit olmasını istemiyorlar. Hiçbir bakanın, üst devlet yöneticisinin çocuğunun şehit olduğuna dair bu zamana kadar bir habere rastladınız mı? Şehitlik ulvi bir makamdır, e ne olur birazda sizin çocuklarınız oraya gitse de sizler de şerefe nail olsanız olmaz mı? diyorum. Dünyada makam için VIP listesi hazırlayanlar nedense şehitlik söz konusu olunca çocuklarını oralardan fersah fersah uzak tutuyorlar" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İzmit'te Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde partisinin il başkanlarının ve il müfettişlerinin yer aldığı toplantıya katıldı. Toplantı öncesi basın mensupları ile buluşan Kamalak, Türkiye'nin en önemli meselesinin terör olayı olduğunu söyleyerek, "Açılım süreci diyorlardı 4 sene önce çözüm süreci dediler. Biz, çözümün açılımın böyle olmayacağını söyledik. Bu sürecin sonunda Türkiye'nin ya bölüneceğini, ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya geleceğini dönemin başbakanına şu anki cumhurbaşkanına söyledik. Yandaş medya bize kıskandığımızı söyledi. Bize şehit cenazesi gelmediği için analar ağlamadığı için kıskandığımızı söylediler. Ama biz de büyük endişelerimiz olduğunu söyledik. Cumhuriyet döneminin hiçbir diliminde her gün böyle şehit uğurladığımız oldu mu? Olmadı" dedi.

Kamalak, hiçbir bakan veya milletvekilinin çocuğunun şehit olmadığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: 

"İktidar sahipleri de 'ne mutlu size' diyor ayakta duramayacak haldeki şehit annesi, şehit babası, şehit yakınlarına. 'Ne mutlu size şehit annesi, şehit babası oldunuz' diyorlar. Elbette şehitlik büyük bir mertebedir. Bizim inancımıza göre peygamberlikten sonra ki en yüksek, en ulvi makamdır. Onlara başsağlığı dileyenler nedense kendi çocuklarının şehit olmasını istemiyorlar. Hiçbir bakanın, üst devlet yöneticisinin çocuğunun şehit olduğuna dair bu zamana kadar bir habere rastladınız mı Şehitlik ulvi bir makamdır, e ne olur birazda sizin çocuklarınız oraya gitse de sizler de şerefe nail olsanız olmaz mı? diyorum. Dünyada makam için VIP listesi hazırlayanlar nedense şehitlik söz konusu olunca çocuklarını oralardan fersah fersah uzak tutuyorlar. Terör konusunda iktidar yanılmıştır, yanıldı. Hayır diyebilecek bir iktidar yetkilisi var mı? Çözüm sürecini doğru yönettik diyen var mı? Çözümün yeri TBMM'dir. Oslo, İmralı, Kandil hiç değildi. Zaman bizi haklı çıkardı. Keşke haksız çıkarsaydı zaman bizi. Bir parti genel başkanı söylediği haklı çıktı diye üzülür mü? Ben üzülüyorum"

HÜKÜMETİN YANILMADIĞI BİR KONU VAR MI? 

Hükümetin Ergenekon, Balyoz, çözüm süreci, Suriye ve paralel yapılanma konusunda yanıldığını belirten Kamalak, "Suriye konusunda uyardık. Esedci dediler. 3 milyon Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de. Onların nafakasını kim temin ediyor? Millet. 10 küsür milyar dolar harcama yaptıklarını söylüyor iktidar sahipleri. Sanki kendi keselerinden yapmış, bunu maalesef millet ödüyor. Terör konusunda da millet fidan gibi gençleriyle ödüyor. Bu iktidarın yanılmadığı konu var mı? Ergenekon, Balyoz, çözüm süreci, Suriye, paralel konusunda yanıldı. Yanılmadığı bir konu var mı? Şu an bir takım icraatlarda yine yanılıyor olmasınlar. Bütün bu yanılgıları biraz kamufle edebilmek için Sayın Davutoğlu azledildi başbakanlıktan. İstifa etmedi. Sayın Davutoğlu bu benim tercihim değildi diyor. Yerine Binali bey getirildi. Ahmet Davutoğlu'nun neyi eksikti. Binali beyin nesi fazla? Yeni hükümet demek yeni program demektir, yeni vizyon demektir, yeni ümit, yeni heyecan demektir. Siz milletin içinden geliyorsunuz. Milletimizin içinde böyle bir heyecan var mı? Yeni hükümetin Türkiye'de terörü bitireceğine, işsizliği azaltıcağına Ak Parti'nin Milli Eğitim Bakanı'nın Türkiye'nin milli eğitim problemlerini çözeceğine ümidi var mı halkımızın? Ama her şeye rağmen başbakanın yeni demeçleri oldu. O demeçler birtakım hasarların tamir açısından hayırlara vesile olur" diye konuştu. 

DHA

Okunma Sayısı: 2162
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    29.5.2016 10:20:29

    işte bu.bravo kamalak.onların çocuklarını anlattığın için...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı