"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Şiir okumaktan mağdur olanlar, talimatla terör örgütü icat ediyor'

21 Aralık 2014, Pazar 15:48
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Aralık'ta medyaya yönelik yapılan operasyonun sadece Zaman gazetesi ve Samanyolu’na yapılmış bir operasyon olarak görmemek gerektiğini söyledi.

Uysal, “Geçmişte şiir okumaktan suç çıkartan süreç bugünkü Cumhurbaşkanına yaptı. Ama bu sürece maruz kaldığını iddia eden insanların talimatla terör örgütü icat ettiklerini görüyoruz. Bunların milletin vicdanında kabul edileceği kanaatinde değilim.“ dedi.

Düzenlenen 'Yeni Türkiye, Sivil Tavır’ konulu panele, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Gazeteci Yazar Servet Avcı ve 21. Dönem İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın AB için sarf ettiği sözlerini hatırlatan Uysal, “Türkiye’de ara dönemlere rağmen demokrasi mücadelesinde devam etmiştir. Bu günü Kopenhag kriterleri diyenler eğer AB bizi kabul etmezse Ankara kriterlerine döneriz dediklerinin ne anlama geldiğini gördük. Bu çıkan hukuksuzlukların Ankara kriterlerinin adeta ‘Yeni Türkiye’ propagandasıyla her yenin iyi olduğu fikrine kapılarak böyle bir sıfır denetim sınırsız yetki mantığıyla artık hukuksuzlukların sistematik bir hale geldiği bir sürecin içerisindeyiz.” diye konuştu.

14 Aralık’ta özgür medyaya yönelik yapılan operasyonun yolsuzlukları unutturmak için yapıldığını aktaran Uysal, iktidarın kendi üzerine yapışmış, aynileşmiş yolsuzluk, hukuksuzluğun artık bunların en zirve noktasına çıktığı bir zeminde gerçeklerin milletimizin fark etmemesi adına bir medya operasyonu, piyer operasyonu nereden bakarsak kabul edilmeyecek vicdanların reddettiği bir teşebbüs. Ama bu yeni bir şey değil herkes bunu bir demokrasi nöbeti olarak ifade etti bende ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Geçmişte şiir okumaktan suç çıkartan süreç bugünkü Cumhurbaşkanına yaptı. Ama bu sürece maruz kaldığını iddia eden insanların talimatla terör örgütü icat ettiklerini görüyoruz.” diyen Uysal şunları dile getirdi: “Bunların milletin vicdanında kabul edileceği kanaatinde değilim. Maksat bellidir 17-25 Aralık operasyonlarını milletin bir zehri bütün vücuda yaydığı gibi böyle bir zeminde yayıldığı gibi bunun yayılmasını engellemektir. Bütün sivil ve demokratik kesimler buna sahip çıkmalı. Bu mesele sadece Samanyolu ve Zaman gazetesinin meselesi değildir. Türkiye’de kademe kademe sivil toplum ve 4. güç medyanın da havuz operasyonlarıyla, TMSF darbeleriyle ve cezalarla nasıl sindirildiğini ve bu kervana katıldığını biliyoruz. Mesele sarı öküzü vermeme meselesidir.”

Mağduriyet yaşayan farklı kesimlerin yapılan operasyonlarda iyi bir sınav verdiklerini vurgulayan Uysal, “Ama önümüzde seçimler var. Bu o noktada milletimizin hadiseleri görmesi noktasında hepimizin bu kanalları iyi kullanarak ortak payda da, hukuk ve demokrasi paydasında ki bugün hukuk ve demokrasi bu kadar mağduriyet yaşamış farklı kesimlerin bir olgunluk göstererek Zaman ve Samanyolu’na yapılan operasyonlar çerçevesinde önemli bir sınav verdikleri kanaatindeyim. Bu olgunlaşmanın daha da derinleşmesini sağlamak lazım.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 3380
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çavdari

    22.12.2014 19:40:11

    demokrat kardeş, yazdım da Demirel'e biraz dokundurduğum için sansüre takıldır heralde, eğer takılmadıysa yakında cevap gelir.

  • çavdari

    22.12.2014 17:52:47

    Sn. Demokrat Avrupa, Bu ifadeler ve yayınlandığı gazete 2 açıdan ilginçtir. 1. Ben Demirel'in ne dediğini naklettim ve bu laflar tevil götürmez bir şekilde bu adamın yasağı savunduğu ve kelimenin tam manasıyla 'beğenmeyen gitsin' dediğini 'Türban özgürlük falan değildir. Bu gericiliktir' ifadesiyle de dini bir kaideyi tahkir ettiğini gösteriyor. 2. Allah biliyor, arama motoruna Demirel: 'başörtülüler Arabistan'a gitsin' yazdım ilk çıkan sitelerden biri buydu, ben de bunu naklettim. İlginç olan ise o zaman bu haberin hükümete destek veren şimdi ise onu suçlu ilan eden gazete olması. Demirel bu lafları nasıl tabiri caizse eğip büktü kıvırdı bilemem ama ifadeler çok açık. Demirel'i Allah'a havale ediyorum, gökten kafasına demir el mi indirir mağfiret mi eder ben bilmem. vesselam

  • Demokrat Avrupa

    22.12.2014 15:22:04

    Cavdari, ayrica Demokrat Parti`ye olan düsmanliginiz nereden kaynaklaniyor?

  • Demokrat Avrupa

    22.12.2014 15:03:51

    Cavadari, peki neden Zaman`ndan örnek veriyorsunuz da Yeni Asya`dan ve Demirel`in ondan sonra sözlerin yanlis anlasildigindan bahseden baska yayinlardan örnek veremiyorsunuz? Zaman Grubu`nun Demirel takintisi oldugu eskiden beri bilinen bir olay....

  • refik

    22.12.2014 14:03:56

    Sayın Necati; Ben o DP'ye 10 yıl hizmet ettim. Siz ne yaptınız? Bizim fikirlerimizi dinlemedikleri için o noktaya geldi DP. Koca ilde DP'ye 530 oy çıktı; orada 1 oy da bana aitti...DP'yi bu duruma düşüren yöneticilerin hatalı olduğunu söylemek bizim hatamız oldu... Biz hatalıysak YA da hatalıdır. Zira benzer şeyler söyledik...

  • çavdari

    22.12.2014 13:11:27

    Demokrat Avrupa, lütfen buyrun: " “İlle de başı bağlı olarak okumak isteyen varsa Suudi Arabistan’a gitsin.” Demirel, “AK Parti başörtüsü sorununu çözebilir mi?” sorusunu cevaplarken, “Hayır inanmıyorum. Bunu yapamaz; çünkü Anayasa Mahkemesi’nin kararı, AİHM kararı var. Hadi aş bakalım bunları da görelim.” dedi. Demirel, kendisinin ‘türban sorunu için çözümü’ sorulması üzerine de şunları söyledi: “Orası üniversite, oranın kuralları var. Danıştay, Anayasa Mahkemesi karar vermiş. İlle başı bağlı okumak istiyorsan, başı bağlı olarak okunabilen yerler var, oraya git. Arabistan’da falan öyle yerler vardır, oraya gidin. orada okuyun. Türkiye laiklikten vazgeçemez. Herkes aklını başına toplasın. Cumhuriyet 5’inci neslini yetiştirmiştir ve bu nesil cumhuriyete sahip çıkmaktadır. Türban özgürlük falan değildir. Bu gericiliktir.”" 1 Mayıs 2006 Zaman.

  • Demokrat Avrupa

    22.12.2014 12:57:16

    28 Subat`la ilgili "Meclis`i acik tutmak icin, elimden geleni yaptim" ve "Bu kadar yillik siyasi tecrübem var, devlet`in taslarinin bu kadar yerinden oynadigini görmedim" diyen Demirel....Basörtülüler Suudi Arabistanda okusun konusunda da sunlari söylemek istedi: Bu sartlarda Kemalizm`in isledigi sistemde su anda basörtülüler Türkiye´de okuyamazlar...Söylediklerinin yanlis anlasildigini da defalarca söyledi Demirel....Ama siyasl islam bunu malzeme yapti, her zaman yaptigi gibi...Bizde ki siyasi ölcüleri anlamayanlar da siyasak islamcilara destek oldu...Anlamayanlar veya anlayamiyanlar...Yapilacak birsey yok...

  • necati

    22.12.2014 09:30:02

    Omer kardesim su refik ve cavdarinin yorumlarina da bir baksaniz her konuda illaki onlarin yorumlari yayinlamak zorunddamisiniz. Masallah mubarekler 12 yillik tek basina iktidar olan siyasal islamcilarin binlerce antidemokratik uygulamalarini gormuyorlarda darbe ustune darbe vurduklari ve dp nin garip genel baskanini tenkit ediyorlar. Kuvetliden yana olmak ne zamandan beri demokratligin olcusu oldu..

  • ömer sarı

    21.12.2014 23:09:08

    Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

  • refik

    21.12.2014 22:58:06

    Tansu Çiller'i de nasıl yediklerinde şahit olduk.Ah Süleyman ah bu dava senden az çekmedi...28 Şubatta en azından DP için dik dursaydın...Sonra tabi "başörtülüler Suudiarabistana" dersin...

  • refik

    21.12.2014 20:53:09

    Ben o gün arkadaşıma böyle birşey gerçekse sırf bu yüzden Meclise girilmeli dedim, DP meclisten kaçmamalı vs. İki hafta falan sonra 27 Mayıs E-muhtırası geldi.. Seçimlerde DP yüzde 5'e düştü sonra yüzde 1'kere kadar geriledi. Eğer o gün DP meclise gitseydi bugün mecliste olurdu. Ne oldu onun yerine düğümü ben çözerim diyen MHP meclise girdi.Sonra Süleyman Soylu partiden ayrılınca biz de ayrıldık.

  • talip

    21.12.2014 20:52:00

    erdoğan sözünü tutuyor "bir savcı 2-3 polisle terör örgütü yaparım" demişti

  • refik

    21.12.2014 20:47:03

    DP gözümüzün önünde uyarılarımıza rağmen bitti. 2007 yılı CB seçimlerinin yapıldığı hareketli günler.Sık sık DP il başkanlíğına gidiyoruz.Ağar ve ekibi meclise girecek mi girmeyecek mi tartışması var.İl başkanlığına gittim sohbet ediyoruz, ben mutlaka meclise gidilmelidir dedim; teşkilatta görevli bir arkadaşım yalnız kalınca telefonunu gösterip Genel merkezden mesaj geldi, askeriye müdahale edecekmiş, meclise girilmemesi yönünde birşey var dedi...

  • çavdari

    21.12.2014 18:59:38

    vay be. Tam demokrat bir söz. Şu DP ne demokrat yahu. Devam et Gultekin, göz dolduruyorsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı