"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sırrı Süreyya Önder'den Hasip Kaplan'a çok sert cevap

10 Ocak 2018, Çarşamba 11:31
Edirne Cezaevi'nde Kasım 2016'dan beri tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeniden aday olmayacağını bildirmişti. Bunun üzerine partinin 11 Şubat'taki kurultayında eş başkanın kim olacağı tartışmaları başlamıştı.

Hasip Kaplan Twitter hesabından eş başkanlığa bir Kürt'ün seçileceğini belirterek makama 'bir Türk'ün göz dikmemesi gerektiğini' söylemişti. Ayrıca HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için de "Sırrı gitsin film çeksin" demişti.

Kaplan'ın sözlerinin muhatabı olan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder OdaTV'ye yaptığı açıklamada eş genel başkanlığa talip olmadığını belirterek "İlkel milliyetçilik yanı ırkçılık hastalıklı bir duygudur" diye konuştu.

Önder şöyle dedi: "Rojava'da, Suruç'da, Şengal'de, Ankara Garı'nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır."

Okunma Sayısı: 2533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı