"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sırrı Süreyya Önder'den silahlı saldırı sonrası ilk açıklama

18 Nisan 2015, Cumartesi 12:21
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bugün Ankara’daki HDP Genel Merkezi’ne açılan taciz ateşine ilişkin yaptığı açıklamada “Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı demokratik siyaseti savunmaya ve bu noktada kalmaya da kararlıyız.” dedi.

Önder, “Kimse bizden bu yöntemin tuzaklarına düşecek bir karşılık vermemezi beklemesin. Bunu umanlar fena halde yanılacaklar. Israrla barış ısrarla demokratik siyaset demeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

HDP Genel Merkezi önünde kısa bir açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, olayı “Sabah 4 sularında buradan geçen beyaz bir aracın içerisinden silah ya da silahlarla ateş ediliyor. Bizim binada bekleyen görevli arkadaşlarımız ve binanın önündeki polisler müdahale ediyorlar. Fakat araç uzaklaşıp gidiyor. Daha sonra polis civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekilerin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.” diye anlattı.

Önder, ardından da “Bu epeydir HDP’nin barajı aşmamasına dönük suçla şiddetle sürekli yan yana anılmasına dönük provokasyonların bir parçasıdır diye düşünüyoruz. Öyle münferit birisi bir gece atlayayım arabaya gideyim şunlara 3-5 silah sıkayım bu tarz birşey değil. Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı demokratik siyaseti savunmaya ve bu noktada kalmaya da kararlıyız. Bunun da saldırganlar ve onları örgütleyenler başta olmak üzere herkesin bilmesinde fayda var. Kimse bizden bu yöntemin tuzaklarına düşecek bir karşılık vermemezi beklemesin. Bunu umanlar fena halde yanılacaklar. Israrla barış ısrarla demokratik siyaset demeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. 

Önder, gazetecilerin soruları üzerine de saldırganların kaç kişi olduklarını bilmediklerini ama birden fazla olduklarını belirtti. Önder ayrıca polisin arkalarından bir iki el ateş ettiğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 1373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı