"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Sizin kurda kuşa teslim olmamanız lazım''

10 Ağustos 2017, Perşembe 23:13
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Fındıkta Türkiye, dünyada bir numara. Eğer dünyada bir numara isek, fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa, fındık fiyatını önce Türkiye'nin, hükümetin açıklaması lazım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünü ziyaret etti. Köy meydanındaki kahvehanede çay içen Kılıçdaroğlu'nun masasına köy halkınca sepet içinde taze fındık konuldu. 

Burada vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Uğurlu köyüne ilk kez geldiğini belirterek, köyün adının kendilerine uğur getirmesi temennisinde bulundu. 

Vatandaşların sorunlarının her aşamasında takipçisi olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ben de olacağım, Parlamento'daki arkadaşlarım da takipçisi olacaklar. Fındık üreticisinin başka bir gelir kaynağı yok. Onunla çocuklarını okutuyor, ailesini geçindiriyor, onunla üniversiteye giden çocuğunun masrafını karşılıyor, onunla kendi sosyal güvenlik primini ödüyor. Aslında bu üretim bir nimettir ve bu nimetin de hakkının verilmesi lazım. Siz nasıl bu işin takipçisiyseniz ben de takipçisi olacağım. Benim birinci ricam hükümetten, sen ben kavgasını bırakalım. Vatandaşın derdi var, buradaki vatandaşın derdi, 'Benim fındığımın kilosuna kaç lira fiyat vereceksin. Bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.' Sizin kurda kuşa teslim olmamanız lazım. Çoluğunuz çocuğunuz var, kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor sizin. Alın teriyle üretiyor ve kazanıyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'na, fındık ürünlerinin bulunduğu çanta hediye edildi.

Bu sırada bazı vatandaşlar, fiyatlara tepki olarak, köy meydanında yaklaşık bir çuval taze fındığı, üzerine benzin dökerek yaktı.

"Fındık en az 15 lira olmalı"

Kılıçdaroğlu, Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde bulunan yaklaşık 200 yıllık çınar ağacının çevresinde köy halkıyla bir araya geldi. 

Burada vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, adaletin bir kutup yıldızı gibi olduğunu, sabit yerinde durduğunu ancak bütün kainatın onun etrafında döndüğünü söyledi. 

Fındığın bölge için stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fındık üreticilerinin hakkını verelim. Taban fiyatı bir an önce belirleyip üreticinin alın terinin karşılığını teslim edelim. Maliyeti 7 lira 70 kuruşsa bunun en az neresinden bakılırsa bakılsın 12,13,14 lira olması gerekir ki normali 14 veya 15 liradır. Fındığın taban fiyatının 14 veya 15 lira olması gerekir. Geçen yıl 13 liraydı. Enflasyonu dikkate alın, etin fiyatına bakın, geçimlik fiyatlara, ulaşım fiyatlarına bakın. Onlara baktığınız zaman normali bunun 15 liradır. 15 lira bir fiyat verilirse üretici de memnun olur ve iktidar da üreticinin alın terinin hakkını adaletini ve hukukunu teslim etmiş olur. O yüzden hep birlikte diyeceğiz ki fındık üreticisinin hakka hukuka ve adalete ihtiyacı var."

Kılıçdaroğlu, grev yapan işçileri ziyaret etti

Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyündeki temaslarının ardından Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Kılıçdaroğlu, Beyköy beldesinde bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikaya uğradı. 

İnşaat ve metal ürünleri üzerine faaliyet gösteren fabrikada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamadıkları gerekçesiyle grev yapan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilerle fabrika önünde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından hatıra defterine, "Hak, hukuk, adalet diyerek yola çıktık. Emeğin ve emekçinin de adalete ve hakça bir düzene ihtiyacı var. Birlikte çalışıp birlikte üretmek hepimizin ortak amacı olmalı. Emeğe ve emekçiye selam olsun." ifadelerini yazarak imzaladı. 

İşçilerle fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2942
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı