"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soğukkanlı olmalıyız

29 Nisan 2017, Cumartesi 00:05
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKPM’nin kararını değerlendirerek, soğukkanlı olunmasını ve kapsamlı bir refom sürecine yeniden girilmesi gerektiğini vurguladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Türkiye’ye ilişkin kararını değerlendirdi. Gül, AKPM’nin aldığı kararın her şeye rağmen soğukkanlı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. “Avrupa’da gördüğümüz çok marjinal ve aşırıcı siyasi akımların temsilcileri AKPM’de her daim olmuştur” diyen Gül, “Hatta bunlar önyargılarıyla hareket ederek Türkiye’ye karşı her zaman olumsuz tutumlar da sergilemişlerdir. Bununla birlikte, AK Parti mensubu bir milletvekilini Başkan seçebilecek kadar açık fikirli ve yeri geldiğinde Türkiye’yi destekleyen ana akım siyasi partiler ve önemli şahsiyetler AKPM’de daima etkin olmuşlardır” dedi.

Kapsamlı bir reform sürecine girilmeli

Gül, “Türkiye’nin AKPM serüvenini yakından bilen bütün bu süreci bizzat yaşamış ve katkıda bulunmuş bir siyasetçi ve devlet adamı olarak AKPM’nin bu kararını her şeye rağmen soğukkanlı bir şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin geleceği, halkımızın mutluluğu ve arzu edilen ekonomik büyüme seviyelerine yeniden ulaşabilmek için 15 Temmuz hain darbe girişiminin yarattığı psikolojik travmayı süratle üzerimizden atarak, ülkemizin demokrasi, hukuk ve insan hakları standartlarını evrensel kriterlere yaklaştıracak kapsamlı bir refom sürecine yeniden girilmesi gerektiğine samimiyetle inanıyorum. Bu şekilde oluşturulacak özgürlükçü ve reformcu iklimin sadece ülkemizin sorunlarının çözümü için değil, bölgemizin güvenlik ve refah beklentilerinin karşılanmasına da katkı sağlayacağını değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler: abdullah gül
Okunma Sayısı: 4246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali üç

    29.4.2017 13:29:23

    Bu akp li siyasetçiler neden akp den ayrıldıktan sonra ancak bazı tesbitlerde bulunuyorlarda akp de aktif iken öyle bir olay olmuyor anlayabilmiş değilim . Bknz. Abdullatif Şener Abdullah Gül Bülent Arınç ve belki başka daha niceleri Allah aktif olarak akp de sorumluluk tasiyanlarada bu feraseti basireti anlayışı nasip etsin inşaAllah

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı