"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Son bir ayda 500 kişi, OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete döndü'

12 Haziran 2018, Salı 11:29
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Gül, yaptığı açıklamada OHAL Komisyonu'nun faaliyetlerine ilişkin son bir ayda 500 kişinin, OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete döndüğünü kaydetti.

Gül ayrıca, "Kandil için Türkiye’yi tehdit eden bütün unsurlar tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar her türlü gelişmeyi ve her türlü tedbiri ve her türlü adımı kararlı bir şekilde atacağız." ifadelerini kullandı.

Gül, Muharrem İnce'nin Gülen'in iade talebine ilişkin iddiaları ile ilgili, "Sayın İnce, genel başkanı tarafından yalanlanmıştır. Bu konuyla ilgili herhangi bir gecikme, herhangi bir farklı usulen durum söz konusu değil. Türkiye'de bu yargı usulleri mahkemeler tarafından talep edilmekte, hazırlanmakta." dedi.

***

500 kişi döndü, kaldı 107 bin 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, memuriyetten ihraç edilenlerle ilgili açıklamada bulundu. Gül, “Son bir ayda 500 kişi, OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete döndü” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası birçok alanda  soruşturmalar başlatılmıştı. Soruşturmalar kapsamında çok sayıda memur da görevinden ihraç edilmişti. OHAL Komisyonu’na 107 binin üzerinde dosya başvurusu olmuştu. Komisyon daha öncede ihraç edilen personellerden göreve iadelerde bulunmuştu. (DHA)

***

Bozdağ: OHAL komisyonunda 16600 ret, 1010 kabul kararı verilmiş

 

AA

Okunma Sayısı: 6932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mahmut

    12.6.2018 18:29:24

    Iki yılda yapamadıklarını 1 ayda yaptılar demekki tamamen seçim yatırımı samimiyet sıfır adalet sıfır. Bıraksınlar iadeyi falan masum insanları esaretten kurtarsinlar bayramı aileleriyle geçirsinler ben takipsizlik aldım ama ben göreve iadem bir masumun tutsak olarak 1 dakka kalmasına bedel olmaz

  • Ali Tam

    12.6.2018 12:57:28

    Erken secim karari alinmadan bir ayda kac kisi görevine dönmüs?

  • Ozkan

    12.6.2018 12:37:15

    Ee hani %1 bile hata payiniz yoktu, nasil olduda döndü. Bir de şunu soralım, ihraç ederken neye göre ettiniz, geri alırken neye göre aldınız... siz artık helalleşemeyeceniz işlere bulaştınız sayın bakanım, bakanlarım, idarecilerim... bu iş mahşere kaldı, büyük mahkemeye. Beni de eşimle ihraç ettiniz. Vallahi o gün Rabbim müsade ettiği sürece elim hepinizin yakasında olucak...

  • Sinan Yıldız

    12.6.2018 11:43:41

    Sayın bakanım takipsizlik kararı alanlarıa öncelik verileceğini belirtmişti acaba uygulanıyor mu

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı