"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Soygunun siyasi ayağı var mı?'

24 Nisan 2021, Cumartesi 22:06
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddialarını, Meclis gündemine taşıdı.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için “Bu kişinin bürokrat ve siyasilerle olan ilişkilerinin temelini veya şirketle iltisaklı olup olmadığını araştırmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu sordu.

İzmir Milletvekili Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığına ilişkin soruşturmayı sordu. Çıray, yerli kripto para borsası “Thodex” adlı şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçmasına ilişkin iddialarının, “Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük dolandırıcılığı olduğunu” ve “siyasî bağlantısının olup olmadığının” gündeme geldiğini belirtti.

Söz konusu kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer’in, MHP’li milletvekili Saffet Sancaklı’nın 24 yaşındaki oğlu Mert Sancaklı ile ortak olduğu iddialarına açıklık getirilmesi gerektiğini söyleyen Çıray, “Fatih Özer’in medyaya bazı bakanlarla birlikte çekilmiş görüntülerinin Mert Sancaklı’ya verilen randevulara eşlik etmesinden kaynaklandığı” açıklandı. Ancak toplumda henüz soru işaretleri giderilmedi. Bütün bunların araştırılması gerekir” dedi. 

Etiketler: soygun, siyasi ayak
Okunma Sayısı: 4708
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    25.4.2021 02:34:12

    2 Milyar dolarlk bir vurgun olacak ve iktidar kanadı bundan hiiiç haberdar olmayacak kim inanır buna KADİR İNANIR. Eğer iktidar bu vurgundan habersiz ise ortaya çıkan tablo şudur.AKPMHP Koalisyonu devletin idaresinden bihaberdirler.Saldım çayıra,mevlam kayıra diyerek milleti hırsıza,arsıza,dolandırıcıya yem ediyorlar. Bakın iktidarın onlarca belediyesi para bulmak için 'İNSAN TİCARETİNDE ROL ALMIŞ,bundan damı haberleri yoktu.Gerçekten gri pasaport sayısında ciddi bir arış olup ve artan talepler varken neden bu pasaport vermede yetkili bakanlık İÇİŞLERİ SESSİZ . Kısaca neresinden tutarsanız tutun iktidarın pislikleri akıyor..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı