"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SP’den imalı sözler: ‘Saraylarda hizmet verenler, fakirler kadar hür olamaz’

25 Eylül 2017, Pazartesi 19:06
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Saraylarda hizmet verenler inisiyatif kullanamaz. En fakir insan saraydakine nazaran hürdür, fikrini rahatlıkla söyler. Bizi saraylara mahkum edip fikirlerimiz elimizden alınırsa, bu doğru olmaz"

Mardin’e gelen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Öğretmenevi’nde STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Karamollaoğlu, Türkiye´nin birinci ve en önemli meselesinin kamplaşma ve kutuplaşma olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Referandumda çıktık, herkesten farklı olarak evet demedik. Bir ülkenin yönetiminde tek sesin, tek kişinin bütün yetkileri elinde toplamasının isabetli bir tercih olmayacağını ifade ettik. Prensip itibariyle başkanlık sistemine karşı değiliz. Ancak, denetlenmeyen, kontrol edilmeyen her kararı tartışmasız uygulanır hale gelen bir başkan olduğunda, bir hata olduğunda sistem o hatayı telafi edecek bir yapıya sahip değilse, o hatayı benimsemek mecburiyetinde kalır. Ayrıca adalet gibi önemli mekanizmaları kesinlikle iktidarın etkisi altında kalmamalı. Bugün kabul etsek de etmesek de Türkiye’de bir terör meselesi var. Uzun zamandır ısrarla söylüyorum. Terör sadece silahla çözülmez. ”

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, saraylarda hizmet verenlerin sarayın sahibine bağlı olduğunu da ifade ederek, “Kendi inisiyatifini kullanamaz, dışarıda bulunan en fakir insan saraydakine nazaran hürdür, fikrini rahatlıkla söyler. Ama saraydaki onu yapamaz. Bizi saraylara mahkum edip fikirlerimiz elimizden alınırsa, bu doğru bir gidişat olmaz. Bir memleketin kendisine zarar verecek tehditlere karşı kendisini müdafaa etmesi ekonomik gücüyle alakalıdır. Ama bu rakamlarla ifade edilen sadece bir güç olmakla biz güçlenmiş sayılmayız. Güç üretimle ilgilidir. Bir ülke ihtiyaç duyduğu her şeyi üretebiliyorsa güçlü demektir” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1681
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı