"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SP'li Karaduman'dan hükümete 'şeker pancarı' tepkisi

17 Ocak 2019, Perşembe 15:17
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirerek, "Sam amca, haşhaşın ardından şeker pancarı üretimini sınırlandırmak istemektedir." dedi.

Karaduman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergenin, üçüncü kez Cumhur İttifakı'nın oylarıyla TBMM Genel Kurulunda reddedildiğini" söyledi.

"Sakarya'daki Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesiyle" ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı'nın yayınlandığını anımsatan Karaduman, "Bunun bir özelleştirme değil devretme süreci olduğu söylenerek, milletin gözünün içine baka baka halkımız kandırılmaya çalışılıyor." görüşünü savundu.

"Sam amca, haşhaşın ardından şeker pancarı üretimini sınırlandırmak istemektedir." ifadesini kullanan Karaduman, şöyle devam etti:

"Şeker pancarı üretimi sınırlandırılırsa, ekolojik emperyalizmin nişasta bazlı şekerleri ve tatlandırıcılarına ülke pazarının açık hale getirilmesi sağlanmış olacak. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin en temel sebebi budur. Dolayısıyla haşhaşın yasaklanmasını söyleyen Sam amca, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden haraketle şeker pancarı üretimini de sınırlandırmak istemektedir.

Geçtiğimiz Nisan ayında 25 şeker fabrikasından 10'u özelleştirildi. Bu fabrikaların devrinde hukuksuz işlemler yaşandı ve bu hukuksuzluklara da göz yumuldu. Özelleştirilen şeker fabrikalarında hayal kırıklığı yaşanmaktadır. Üretim ve verimliliğin artması bir tarafa işçiler de mağdur edilmiştir. Şeker pancarı üretiminin ciddi şekilde düşmesi bekleniyor. Üreticinin elinde kalan şeker pancarının ne olacağı belirsiz."

Karaduman, "zarar ediyor" algısı oluşturularak şeker fabrikalarını özelleştirilmesinin, "pazarı, sağlıksız tatlandırıcılara, mısır şurubuna, nişasta bazlı şekere terk etmek" anlamına geleceğini ifade etti.

AA

Okunma Sayısı: 2283
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı