"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Şu anda gündemimizde yok'

08 Ekim 2018, Pazartesi 16:55
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Lütfen, öküzün altında buzağı aramayın. Genel Başkanımız da açıklıyor ben de açıklıyorum. Söylediğimiz bir şey var; Şu anda ittifak bizim gündemimizde yok. Biz tabanda mutabakatı sağlayacak, sevilen ve hizmet yapabilecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sürdüğü saatlerde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

'AYLIK ENFLASYONUMUZ 153 ÜLKENİN YILLIK ENFLASYONUNDAN FAZLA'

Son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiren Öztrak, ''Sayın Erdoğan 'Türkiye'de kriz yok ilk önce bir ekonomiyi öğren, Türkiye'de ekonomiyle ilgili bir manipülasyon, manülatif hareket var' diyor Sayın Genel Başkanımıza. Millet artan hayat pahalılığı ve işsizliğin altında inim inim inliyor. Demek ki bu sesler Saray'dan duyulmuyor. Kendini yakan işsizin, intihar eden babanın, konkordato ilan eden şirketlerin hatta vatandaşların sesleri Saray'a kadar gitmiyor demek ki . Bu ülkenin aylık enflasyonu dünyada 188 ülke içinde 153 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla. Aylık enflasyonumuz bu ülkelerin yıllık enflasyonundan fazla. Enflasyonda dünya 8'incisi olmuşuz. OYP'de önümüzdeki yıl büyüme yüzde 1,9 olacak diyorsunuz, uluslararası kuruluşlar da diyor ki 'yüzde 1,9 bile olmayacak, eksi olacak' diyor'' diye konuştu.

'İŞSİZLİK ÇİFT HANELERİ GEÇMİŞ'

Doların sene başında 3 TL 78 kuruş olduğunu şimdi ise 6 TL 15 kuruşa çıktığına dikkati çeken Öztrak sözlerine şöyle devam etti:

''2 yıllık devlet kağıdının faizi sene başında yüzde 13'müş, şimdi ise yüzde 26 olmuş. İşsizlik çift hanelere geçmiş. Sonra siz çıkıp diyorsunuz ki 'ülkede kriz yok, manipülasyon var' ama her ne hikmetse aynı konuşmanın içerisinde defalarca krizden bahsediyorsunuz en sonunda da diyorsunuz ki özel sektör bu krizi fırsata çevirecek mahiyete sahiptir. Kriz var mı yok mu? Türkiye'de bal gibi kriz var. Coşmuş bir enflasyon, yüzde 20'leri geçmiş faizler, işsizlik,  her geçen gün artıyor, ülke durgunluğa doğru hızla sürükleniyor, 'Dengelenme süreci başladı, çoğu gitti azı kaldı' şeklinde açıklama yapıyorlar. Bu milletle alay etmektir.”

'EKONOMİNİN EN ÖNEMLİ SORUNU GÜVEN SORUNUDUR'

Ülkenin ve ekonominin en önemli sorununun güven sorunu olduğunu belirten Faik Öztrak, “Bu güven sorununu da çözmek için önce çadır devleti görüntüsünden kurtulmamız gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na damadınızı getiriyorsunuz. Kendinizi Varlık Fonu Başkanı olarak atıyorsunuz yetmiyor aynı damadınızı bir de kendinize vekil olarak atıyorsunuz. Vatandaşa diyorsunuz ki 'ekonomide tasarruf etmen lazım, tasarruf dönemine başladık' ama kendiniz Saray'da smoothileri içiyorsunuz. Yazlık saraylar, kışlık saraylar yetmiyor bir de 'Uçan Saray'a binmeye hazırlanıyorsunuz. 'Bütçeden 70 milyar TL tasarruf edeceğiz' diyorsunuz ama kendi yandaş holdinglerinizin yürütmekte oldukları Kamu Özel İşbirliği Projeleri'yle ilgili olarak bunlara dokunmuyorsunuz. 625 baz puanlık Merkez Bankası’nın (MB) faiz arttırmasına izin veriyorsunuz sonrada Merkez Bankası'nı tehdit ediyorsunuz. Enflasyon beklemediğiniz kadar yüksek geliyor hemen ardından Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) başkan yardımcısını görevden alıyorsunuz. Bu  gerçekten güven bunalımı yaratacak konulardan bir tanesidir. Nitekim Cuma günü TÜİK açıklama yapmak zorunda kaldı. 'Bu görev değişiklikleri bizim veri kalitemizi etkilemez' diye. Ama artık buna kimse inanmaz'' diye konuştu.

'BUNU YAPAMIYORLARSA O ZAMAN ORADA NEDEN OTURUYORLAR'

Bir gazetecinin “Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin Kızılcahamam kampında bir açıklaması oldu; ‘Yerel seçimlerde eğer terörle bağlantılı olanlar seçilirse o il ve ilçelere kayyumlar atanacak” dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruna Öztrak, ''Bu açıklamanın ne anlama geldiğini anlamakta biraz zorlandım. Siz devletsiniz. Polis sizin emrinizde, yargı sizin elinizde. Yüksek Seçim Kurulu var. Bütün bunlar herhalde terörle ilgisi olan birilerini belediye başkanı adayı olmasına veya belediye meclisine aday olmasını önlemekle yükümlüdürler. Bunu yapamıyorlarsa o zaman orada niye oturuyorlar?'' diye cevap verdi.

'ŞU ANDA İTTİFAK BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK'

Öztrak, '”CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile HDP milletvekili Celal Doğan'ın İstanbul'da görüşmesine dair bunun bir ittifak ön görüşmesi olduğu şeklinde yorumlar yapıldı. Buna dair yaklaşımınız nedir?” şeklindeki soruya ise. ' Lütfen öküzün altında buzağı aramayın. Genel Başkanımız da açıklıyor ben de açıklıyorum. Söylediğimiz bir şey var. Şu anda ittifak bizim gündemimizde yok. Biz tabanda mutabakatı sağlayacak, sevilen ve hizmet yapabilecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız'' cevabını verdi.

DHA

Okunma Sayısı: 1619
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı