"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye’ye müdahale felâket getirir

01 Temmuz 2015, Çarşamba
Suriye’deki yaşanan kaos günden güne artarken, uzmanlar; Türkiye’nin bölgeye muhtemel müdahalesinin bölgedeki ateşi söndürmeyeceği ve fitne ateşinin Türkiye’yi de içine alacağı görüşünde.

‘Meşruiyeti yok’

Türkiye’nin Ortadoğu politikasını yakından bilen emekli büyükelçi Osman Korutürk de, hükümetin Suriye’ye askerî müdahale hazırlığı yaparken 2 Ekim 2014 tarihli tezkereyi dayanak gösterip gösteremeyeceğine ilişkin tartışmalara dikkat çekiyor. Korutürk, “Hükümetin bir girip, kendince güvenli bir bölge oluşturup, bir çıkmak istediği anlaşılıyor, ama oraya girdiniz mi, bir daha çıkamazsınız. Bu tartışmalarla kamuoyunun oyalandığı, koalisyon arayışlarının hırpalandığı ortadadır. Burada ne yazık ki; siyasî hesaplar öne çıkıyor görüntüsü var ki bu durum hepimizin tehlikeye atıldığını gösteriyor” diye konuştu.

Günden güne artan şiddet olayları Suriye’nin kuzeyinde yeni bir Kürt devletinin oluşmasına sebep olurken, bun oluşuma izin vermeyeceğini açıklayan Türkiye’nin olası müdahalesini değerlendiren uzmanlar, Suriye’ye müdahalenin bölgede yaşanan kaosu Türkiye’ye taşıyacağını belirtiyor.  PKK’nın Suriye’deki kolu olarak bilinen PYD ve YPG güçlerinin IŞİD’in ele geçirdiği yerleri geri almaya başlaması, sınırdaki her sıkıntıyla birlikte Ankara’da yapılan “Kürt devleti kuruluyor” yorumlarına hükümetten bu oluşuma karş sert mesajlar geldi. Başbakan Davutoğlu’nun, Türkiye’nin sınırdaki gelişmelere hazırlıklı olduğunu söylerken, “Sınır güvenliğine bir halel gelecek olursa Türkiye her türlü ihtimale hazırlıklıdır. Bu konuda da gereken çalışmalar yapılmıştır” açıklaması yapması dikkat çekti.

Her türlü senaryoya hazırız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye’de yaşanacak her türlü senaryoya hazır olduğunu söyledi. Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sınır güvenliği bağlamında kendi sınırlarını koruyacak kudrete ve askeri kapasiteye sahip olduğunu söyledi. “Sınır ötemizde ortaya çıkacak ve Türkiye’nin içini etkileyebilecek, bölgesel dengeleri ortadan kaldırabilecek gelişmeler karşısında da kayıtsız kalmayız” diyen Davutoğlu, Suriye’deki gelişmeleri yakından takip edeceklerini vurgulayarak, “Her türlü senaryoya hazırız” mesajını verdi.

Savaş, çocuk oyunu değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’nin kuzeyinde tampon bölge oluşturulması tartışmalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Türk askerinin Suriye topraklarına girmesi tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı. “Ülkede bir hükümet dahi kurulmamışken, çıkarlar uğruna savaş çığırtkanlığı yapılıyor” diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Savaş ne bir çocuk oyunu ne de imaj yenileme aracıdır! İyi bir siyasetçi kaos ve savaştan beslenmenin başarı yerine felâket getireceğini bilir. Bu ülke sizin hırsınızın oyuncağı değildir! Unutulmamalıdır ki, savaş ülkelere sadece felâket getirir ve yalnızca öngörüden yoksun siyasetçiler ülkelerine savaş getirir.”

Okunma Sayısı: 2214
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    1.7.2015 07:43:32

    SAVAŞ DEĞİL BARIŞ VE SULH İÇİN DİPLOMASİ İSTİYORUZ.KAHRAMANLIK SEVDASI V E PEŞİNDE OLUP ÜLKEYİ fitne-fesad içine sokanlara son ihtarımız.Ya diplomasi ya defol git.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı