"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Suriyelilere vatandaşlık değil, vatanları verilmeli''

13 Temmuz 2016, Çarşamba 17:10
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Böke, Suriyelilere vatandaşlık konusunda referandum önerisinde bulunarak, "Bu çılgınlıktır. Önlenemez ekonomik sorunları olur. Sosyal yapıyı alt üst eder. TC kimsenin babasının malı değildir. Suriyelilere vatandaşlık değil vatanları verilmeli. Vatandaşlık konusunu samimiyetle çözmek istiyorsanız vatandaşlık konusunu referandumla vatandaşıma soralım" dedi.

CHP'li Böke, Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün yaptığı konuşmasında CHP'nin PKK ve IŞİD'le ilgili tezkerelere hayır dediği iddiasına yanıt verdi. Böke, "Yalanla siyasete başvuruyorlar" dedi. Böke'nin öne çıkan konuşmasının satır başlıkları şu şekilde: "Genel başkanımız, Başbakan'a sorduğu 11 soruya yanıt almış değiliz. Yalanla siyasete başvuruyorlar. CHP'nin hangi tezkereyi evet ve hayırla reddettiğini çarpıtarak başka bir siyaset üretemiyorlar. Acilen iktidarın IŞİD tehdidine karşı adım atılmalı. Bu adımların atılmadığı her gün AKP hükümeti tarafından Türkiye bir güvenlik ateşine atılıyor demektir. IŞİD'i koruyor anlamına gelir. AKP bir terör örgütüne yardım ve yataklık ediyor demektir.

SİYASİ HESAPLA 3 MİLYON İNSANIN ÜZERİNDEN YENİ SİYASET TASARLANIYOR

Bu Suriye politikasının yansımasıdır. Milyonlarca kişi vatanında oldu. 3 milyonu ülkemizde misafir ediyoruz. Bize düşen görev de onların kendi vatanlarında yaşamalarına imkan verecek düzende rol oynamaktır. Şimdi de bir siyasi hesapla 3 milyon insanın üzerinden yeni siyaset tasarlanıyor. Önce AB ile pazarlık malzemesine dönüştü. Şimdi de onların acılarını suiistimal ederek vatandaşlık pazarlığı ortaya koyuyor. "Ensarız" diye yalan söylemlerle oyalanıyoruz. AKP bugüne de yarına da ipotek koyuyor. Saray rejimi ne 3 milyona değer veriyor ne de Türkiye vatandaşlarına. Saray rejimi varsa yoksa kendisiyle meşgul Önemli olan iktidarının devamı. Biz insanların siyasete alet edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu çılgınlıktır. Önlenemez ekonomik sorunları olur. Sosyal yapıyı alt üst eder. TC kimsenin babasının malı değildir. Yapılan ihanettir.

SORUNUMUZ SUİRİYELİ VATANDAŞLARLA DEĞİLDİR

Saray rejiminin sorumsuz politikası yabancı düşmanlığı da doğurdu. Sorunumuz Suriyeli vatandaşlarla değildir. Altını çiziyorum. Sorunumuz bu gerçeği ortaya çıkaran AKP iktidarıdır. Suriyelilere vatandaşlık değil vatanlarının verilmesini istiyoruz. Kendi topraklarında yaşadıkların evlerinin inşa edilmesini istiyoruz. Ancak Saray rejimi sorunu vatandaşlık ve ırkçılık arasına sıkıştırmıştır. Bu halkın vereceği karardır. Bir kez daha iktidara sesleniyoruz."

DHA

Okunma Sayısı: 1995
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı