"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suudi Arabistan'daki Şii din adamına idam cezası

20 Ekim 2014, Pazartesi 21:30
İran'daki Ehl-i Sünnet alimleri, Suudi Arabistan'da idam cezasına çarptırılan Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idam cezasının iptal edilmesi talebinde bulundu.

Ülkenin önde gelen Ehl-i Sünnet alimlerinden, Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, İran'daki Sünni alimleri temsilen Suudi Arabistan Kralı'na yazdığı mektubunda, "İslam ümmetinin şu anda 'kardeşlik ve vahdete' ihtiyacı var. Bu da ancak 'iyi ilişkiler, hikmet ve ileri görüşlülükle' mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

İsmailzehi, "İslam düşmanları, Müslümanların ülkelerinde onlar arasında fitne çıkarmak ve durumdan faydalanarak bulanık suda balık avlamak istiyorlar. Ben İran Ehl-i Sünnet alimlerini temsilen sizden en-Nemr'in idamını iptal etmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

İdam kararının iptal edilmesinin "Vahdet ve kardeşliği güçlendireceğini" belirten İsmailzehi, "Şüphesiz, bu kararın tarafınızdan iptal edilmesi, çok olumlu neticelere vesile olacaktır. Müslümanlar arasındaki vahdet ve kardeşliği güçlendirecek, sevgi ve muhabbetle yaklaşımları destekleyecektir" diye ekledi.

Ülkenin tanınmış Şii din adamlarından Nemr, 2011 yılında Bahreyn'deki gösterilerle eş zamanlı Katif kentinde düzenlenen krallık karşıtı protestolara öncülük etmiş, ardından 2012'de Suudi Arabistan tarafından kendisine yöneltilen "protestoları teşvik etmek, fitne çıkarmak, güvenlik güçlerine direnmek, ateş açmaya çalışmak" gibi suçlamalarla gözaltına alınmıştı.

 Ülkenin kuzeydoğunda bulunan Katar ve Bahreyn sınırındaki ed-Demmam bölgesinde yoğunlukla Suudi Arabistanlı Şii nüfus yaşıyor. Bölgedeki muhalif Şiiler, Arap Baharı'nın etkisiyle 21 Ocak 2011'de kitlesel gösteriler düzenleyerek Riyad yönetimini ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle protesto etmişlerdi.

 

Okunma Sayısı: 1558
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı