"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarım Bakanı: “Cevizde ithalatçı olmamamız gerekiyor”

01 Şubat 2019, Cuma 22:33
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ceviz üretiminde dördüncü olan Türkiye’nin buna rağmen ithalatçı olduğunu, ihracatçı olma hedefi kapsamında da Denizli’de ceviz için lisanslı depo ve borsa kurabileceklerini belirtti.

Bakan Pakdemirli, Denizli programı kapsamında Sevindik kapalı pazar yerinde Denizli Ceviz Alanlarını Geliştirme Projesi Fidan Dağıtım Töreni’ne katıldı. Cevizde ithalatçı konumda olan Türkiye’yi ihracatçı yapmaya odaklandıklarını kaydeden Pakdemirli, “Cevizin anavatanlarından birisi de Türkiye. Anavatan olmasına rağmen aslında bugün ithalatçı konumda olmamamız gerekiyor. Bu açığımızı da ben çok hızlı şekilde kapatacağımıza inanıyorum” dedi. Yıllık 200 bin ton ceviz üretimi bulunan Türkiye’nin ithalatçı olmasına rağmen dünyanın en büyük dördüncü üreticisi olduğunu, 400 bin ton üretimi bulunan İran’ı yakalamayı hedeflediklerini dile getiren Pakdemirli, Denizli’nin ise ceviz üretiminde Ege’de birinci, Türkiye’de de 3. sırada bulunduğunu aktardı.

AA

Etiketler: pakdemirli
Okunma Sayısı: 1115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı