"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tasarruf diyorlar 1,5 milyara saray yapıyorlar

22 Aralık 2014, Pazartesi
CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, hükümetin vergi toplayamayınca ‘tasarruf’ çağrısı yapmaya başladığımı belirterek, 1,5 milyara saray yapıldığını hatırlattı.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ‘2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın oylanmamış maddelerinin oylanması ve 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı’nın maddelerinin oylanması” sırasında konuşan Özgümüş, hükümetin tasarruf çağrılarını eleştirdi.

Hükümetin 1,5 milyara Saray yaptırdığını, Cumhurbaşkanlığı bütçesini 199 milyondan 397 milyona çıkardığını hatırlatan Özgümüş, şunları söyledi: “Böyle bir tasarruf önlemi mi olur? Şimdi, tasarruf için özellikle öğretmen atamalarını yapmıyorsunuz. Eğer tasarruf yapmak istiyorsanız gelin milletvekili sayısını 300’e düşürün. Bir milletvekilinin, maaşı, iki danışmanı, sekreteri ve diğer maaşlarıyla devlete maliyeti 300 bin lira. Eğer bunu 350’ye düşürür, 200 tane milletvekilinden tasarruf ederseniz 60 milyon lira tasarruf edersiniz, bu da yaklaşık olarak 3 bin öğretmenin atamasını getirir ve maaşlarını getirir.” Ankara / cihan

Okunma Sayısı: 1498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    22.12.2014 17:02:23

    Bir günahı işleyenin müntesipliğine bakılır zahiren birde günahına.Kul için zahir önemlidir.Ancak bizleri asıl mahzun eden DİN,İMAN,KUR'AN diyerek,kul hakkında millete ahkam keserek KUL HAKKINA BODOSLAMA dalanların'Ya iş yapıyoruz,yapıyorlar canım çalıvermişler biraz ne olacak,demeleri ve denmesidir.'Bal tutan parmağını yalar,sözü söylenmiş amma yalayanın ahirette hesabı vahimmiş denir. AZİZ ÜSTADIMIZIN BİZ İHVANLARINA VE ALEM-İ İSLAMA HAYKIRDIĞI ŞU SÖZ DİKKATE ALINMALIDIR. 'HAKKIN HATIRI ALİ'DİR,HİÇ BİR HATIRA FEDAA EDİLMEEEZ,

  • çavdari

    22.12.2014 12:55:55

    Bu adamın verdiği rakamlar doğruysa dedikleri de doğru. Milletvekili danışmanı neyse? Sekreter neyse? Kendileri yetmiyor gibi bir de sekreter danışmana para ödüyoruz. Ayrıca bütçelerin neden arttırıldığını bilmemekle birlikte böyle artışların yanlış olduğu kanaatindeyim. Milletin sırtından bütçe arttırmalar vergi olarak geri dönüyor. Ha, asıl mesele ise. CHP iktidar olsa farklı mı yapar? Daha beterini yapacağından adım gibi eminim. Yine iktidara heveslenen bir çok partide koltuğa oturunca bu laflar bir bir unutuyor. Olan yine millete oluyor. Ya toplumda çılgınlığa varan bir tepki olacak ya da toplum refahı artacak, başka yolu yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı