"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tayland'a sığınan 300 Uygur Türkünün durumu

26 Kasım 2014, Çarşamba 23:15
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland'a sığınan 300 Uygur Türküne ilişkin, "Taylandlı yetkililer, 'İnsan kaçakçılığı durumu söz konusu olduğu için Tayland'da bir inceleme yapıyoruz' dediler. Tayland nezdinde de biz süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suruç'ta Kobani'den gelen sığınmacıları ziyareti sırasında, gazetecilerin Tayland'a sığınan 300 Uygur Türkünün durumlarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Türkiye'nin, Uygur Türkleri'ni Türkiye'ye almak istediğini Tayland'a bildirdiğini ve bu kişilerin istemedikleri ülkeye gönderilmemesi gerektiği hususundaki düşünceleri Tayland'lı yetkililere ilettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Taylandlı yetkililer, 'İnsan kaçakçılığı durumu söz konusu olduğu için Tayland'da bir inceleme yapıyoruz' dediler. Tayland nezdinde de biz süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, 300 Uygur Türküne ilişkin durumun gündeme gelmesinin ardından, Tayland Dışişleri Bakanı ile Newyork'taki görüşmesinde konuyu gündeme getirdiğini anımsatarak, Dışişleri Bakanlığı olarak resmi yollardan da 300 Uygur Türkünü Türkiye'ye almak istediklerini bildirdiklerini ifade etti.

Tayland'ın insan kaçakçılığı boyutuyla konuyu ele aldığını dile getiren Çavuşoğlu, "Bir insan kaçakçılığı durumu var. Dolayısıyla Uygurlu kardeşlerimizi böyle zor duruma düşürecek insan kaçakçılığının önüne geçmek lazım. Hem Newyork'ta hem de geçen gittiğim Pekin'de Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang ile görüşmemizde Uygur Türklerinin durumunu gündeme getirdim" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tayland yönetiminin konuya ilişkin herhangi bir olumlu ya da olumsuz yanıt vermediğini, yargısal boyutta incelediklerini söyledi.

Tayland ile bu konuda yasal anlamda bir anlaşmanın bulunmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, Tayland'lı yetkililerin hukuki süreci tamamlamak istediklerini, Türkiye'nin ise devam eden hukuki sürece ilişkin çalışma yaptığını belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland'ın 300 Uygur Türkünün ülkeye girişleri konusunu incelediğini, ülkeye girişlerinin insan kaçakçılığı kapsamında değerlendirildiğini vurguladı.

Etiketler: uygurlar, tayland, çin, kaçma
Okunma Sayısı: 1866
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Taklimakan

    27.11.2014 13:35:55

    Öpüyorum Türk kardeslerimi we Büyük Türkiye Cumhuriyetini ! Allahim, bize de sahip cikan oldu we en son yene TÜRKIYE !

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı