"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM Başkanı'ndan tarafsızlık açıklaması

22 Kasım 2015, Pazar 20:26
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, gerçekleştirilecek yasama ve denetim faaliyetlerinin Anayasa'ya, mevzuata ve İç Tüzük'e uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütüleceğini söyledi.

Kahraman, "İnanıyorum ki milletvekillerimiz ve partilerimiz, Meclisimizin etkin ve verimli bir şekilde çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir, milletimizin bizden beklentisi de budur." dedi. 

TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanını seçmek üzere toplandı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'ın yönettiği birleşimde Meclis başkanlığı için AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarıştı.

Yapılan ilk iki turda Meclis başkanı seçilemedi. Üçüncü turda yapılan seçimde AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Anayasa'da öngörülen çoğunluğu sağlayarak 316 oyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi. 

Konuşmak için söz alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanlığı gibi yüce bir görevi tevdi ederek şahsına gösterilen güvene şükranlarını sundu.

Meclis Genel Kurulu birleşimi, gündemde yer alacak konuları görüşmek üzere 24 Kasım 2015 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapandı.

 

Okunma Sayısı: 2297
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı