"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM Başkanı Yılmaz ve Bakan Topçu saldırıyı kınadı

10 Ekim 2015, Cumartesi 12:54
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, çeşitli açılışlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için geldikleri Sivas'ta, Ankara'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Ankara'daki patlamayla ilgili, "Terörün zarar verme potansiyeli var ama terörün kazanma şansı hiç yok. Hiç bir zamanda olmayacaktır" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, "Alçakça, kahpece, kalleşçe bir saldırı" dedi.

"TERÖRÜN KAZANMA ŞANSI YOK"

Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nin açılışında konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, terörün kazanma potansiyeli bulunmadığın belirterek, "Bugün Ankara'daki bir terör olayında ölen kardeşlerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şunu söyledik, terör zarar verebilir, terörün zarar verme potansiyeli var ama terörün kazanma şansı hiç yok. Hiç bir zamanda olmayacaktır. Peki kazanamayacağı bir davayı bildiği halde niçin teröre devam eder çünkü iradesi kendinde değildir. Dışarıdan güdümlülür de ondan. İstiyorlar ki bu milletin birliğine, beraberliğine zarar versinler. İstiyorlar ki bu milletin medeniyet yürüyüşünü aksatabilsinler. İnşallah bu millet bir ve beraber oldukça kardeş oldukça. Bu kervan yoluna devam edecek. Sadece bu coğrafyanın değil bütün mazlum milletlerinde umudu olmaya devam edecektir" dedi.

"ALÇAKÇA, KAHPECE, KALLEŞÇE BİR SALDIRI"

Kütüphane açılışından sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, "Alçakça, kahpece, kalleşçe bir saldırı. Bugüne kadar benzerlerini ne yazık ki yaşadık. İşte terör ve terörizm ne yazık ki böyle bir şey. Masumiyet dinlemez. Bu saldırıyla da görüyoruz ki bu bir Kürt-Türkmen savaşı değildir. Bunun için her zamankinden fazla birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Teröre ve terörizme karşı, bölücü teröre karşı dedelerimiz Çanakkale'ne neyi yaptıysa bir ve beraber onu yapacağız. Zaten bu alçakça saldırılarda göstermektedir ki yılanı beli kırılmış, kafası ayrı kuyruğu ayrı hareket ediyor. İnşallah dost da düşman da görecek, bizimle uğraşanlar da görecek ki bu millet bundan evvelki tuzaklardan kurtulduğu gibi bundan da kurtulacak. Çünkü bu milletin, dünyaya barışı, huzuru ve refahı getirmek gibi ilahi bir kaderi var. Zaman zaman bunlar çeşitli tuzaklarla, ihanet şebekeleriyle kesintiye uğrayabilir. Ama bu onları sevindirmesin, bu ilahi kaderin bitmesi tükenmesi ancak o ilahi kaderi yazanın elindedir. Dünyaya barışı, huzuru , refahı getirmek bize nasip olacak" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1487
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı