"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tekin: Hangi bakanın aracına 37 bin lira kira ödendi?

23 Ağustos 2018, Perşembe 17:10
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir bakan için kiralanan Mercedes marka makam aracına aylık 37 bin lira kira ödendiğini iddia etti.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi. Gürsel Tekin, Maliye Bakanlığı verilerine göre 2017 yılında 13 bin 558 yeni taşıtın kiralandığını ve bu taşıtlara 549 milyon lira ödendiğini söyledi. “Üstelik kamu kurumları aynı yıl 711 milyon liralık da taşıt alımı yaptı. Devlet 2017’de, kiracı sıfatıyla oturduğu binalara da 901 milyon lira ödedi” diyen Tekin, Sözcü’den Başak Kaya’ya yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti; “Araçların ve binaların şoför, akaryakıt, yağ, bakım, yıpranma gibi giderleri göz önüne alındığında Türkiye’nin astronomik bir israfın içinde olduğu açıkça ortadadır. Bu araçların ve binaların giderleri 80 milyon vatandaşın cebinden çıkıyor. Milletin vergilerinden oluşan bütçenin ‘tasarruf’ anlayışından uzak bu kadar bol keseden harcanması kamu vicdanını fazlasıyla yaralıyor.’’

Okunma Sayısı: 1111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    24.8.2018 06:19:42

    Hukuk devletlerinde devletin mali giderleri denetleyen bir Finans/Maliye Mahkemesi vardir. Türkiye de de muadili vardir. Uyduruk ismi aklima gelmiyor. Bizim vergilerimiz NASIL ve KIME PESKES CEKILIR?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı