"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröre bulaşmayan terörist sayılamaz

25 Ekim 2016, Salı
AKP’nin 25. İstişare ve Değerlendirme toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terör tanımıyla ilgili ilginç cümleler sarfetti. Başbakan Yıldırım’ın, “Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse silahı eline almadıkça, insanları öldürmedikçe, terör örgütü muamelesi göremez” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’nin Afyonkarahisar’daki 25. İstişare ve Değerlendirme toplantısının kapanış konuşmasında, “Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse silah eline almadıkça, insanları öldürmedikçe, terör örgütü muamelesi göremez” dedi. Başbakan Yıldırım, konuşmasında isim vermeden Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün Meclis komisyonundaki sözlerini eleştirerek, “Bir eski Genelkurmay Başkanı çıkıyor diyor ki, ‘Biz 2004’de uyardık.’ Ne uyardınız kardeşim. Karara bakıyoruz, ‘Nur cemaati ve Hizmet Hareketi izlenmelidir’. Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse silah eline almadıkça, insanları öldürmedikçe, terör örgütü muamelesi göremez. Bu örgüt ilk defa devletle bilek güreşine 17 Aralık’ta başlamıştır. Devletin elini tutan o bilek kökünden kırılmıştır” şeklinde konuştu.

AKP döneminde palazlanmamış

FETÖ’nün AKP döneminde doğmadığını, AKP döneminde palazlanmadığını iddia eden Başbakan Yıldırım, “Bu terör örgütü sanki AKP dönemi içinde kurulmuş, AKP döneminde güçlenmiş gibi gösterme gayreti içinde olanlar var. Bunlar kendi kusurlarını, kendi yanlışlarını örtmenin telaşı içindeler. Bu kanlı örgütün geçmişi, ta 1960’lı yılların sonlarına kadar gider. Bu kanlı örgüt,12 Eylül darbesinden sonra palazlanmaya başlamıştır. 80’lerde, 90’larda büyümüştür, devletin bürokrasisine, ordusuna, yargısına, kurumlarına nüfuz etmeye başlamıştır” diye konuştu.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi yeterince tartışılmış

Yıldırım, hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, “Bizler konuyu hem Meclis’te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis’e getirmek, yüce Meclis’in iradesine teslim etmektir. Yüce Meclis anayasa değişikliğini görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. Bizim istediğimiz budur. Meclisimiz ister 367, ister 330 ile Anayasa değişikliğini onasın, her halükarda son kararı millete götüreceğiz. Millet her şeyin en iyisini yapar. Bugüne kadar yaşadığımız krizleri nasıl en güzel şekilde millet çözdüyse bu sorunu da yine millet çözecektir.”

Suriye ve Irak’la ilişkiyi güçlendiriyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin tezlerinin daha fazla fark edildiğini ve buna göre adımlar atıldığını anlatarak, “Bunun altında dostluklarımızı arttırma, düşmanlarımızı azaltma politikamızın çok önemli bir katkısı olduğunu da biliyoruz. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz gibi gelecek süre içinde gerek Suriye’de gerek Irak’ta ve hatta Mısır’da da ilişkilerimizin çok daha iyi şekilde gelişmesi için gayretimizi her gün artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 5153
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ersan

    25.10.2016 22:28:14

    Allah mi söyletiyor..Söylediklerinizi birde uygulasanız.Taşradaki memurun sucu ne..

  • Mehmet Özkılınç

    25.10.2016 14:42:30

    Zararın neresinden dönersen kardır. Tebrik ederim.

  • halil

    25.10.2016 13:12:19

    Üst akıl niteliğindeki rejimin bekçileri(Kemalistler), sadece bir grupla kalmayacaklarını, tüm dindar camiaları hedeflediklerini gösterdikçe, kendi geleceklerinin tehlikeye girdiğini görmeye başladılar galiba...!!!

  • sa

    25.10.2016 12:13:32

    birisi bana anlatsın sayın başbakan ne ifade buyuruyor!

  • kasım

    25.10.2016 11:07:55

    Bu kanlı örgüt bu güne kadar neden silah kullanmamış.Sadece sizin 15 temuzunuzda silahlı dediğiniz insanlar zaten Silahlı kuvvetler adı üstünde.Onlarda tabiki silah olacak.Kim halka askere silah çekmişse onunla uğraşsanız.Zanla iftirayla bırak ülkeyi bir köyü bile yönetemezsiniz.nerede duracağınıza karar verin

  • serdar celik

    25.10.2016 10:59:36

    Borclarim cok ..cocuklar okul masrafi..ev masrafi..kimse is vermiyor..sucum sendikaya girip cikmak hepsi bu biz goreve iade etsinler lutfen yaa iyice bunaldim

  • Toygar

    25.10.2016 10:53:52

    Güleyim mi, ağlayayım mı? Bilemedim. "Ağamız bizimle eğlenir" diye bir replik vardı eskiden. O geldi aklıma birden. Niyeyse!..

  • özkan

    25.10.2016 08:25:52

    Ben lafa değil icraate bakarım sayın başbakanım. Hayatımda silahı bakmak icin dahi eline almayan benim sayenizde 20 yıllik Emegim çöp oldu. Amelelik yaparak hayatımı devam ettiriyorum. Neyse cok söz söylemiyorum sonra magdur edebiyatı yapma dersiniz... Ahireti hesap gününü bekliyorum...

  • CESUR ADAM

    25.10.2016 08:02:06

    DOĞRU SÖZ,yanlış tatbikattasınız.

  • ali

    25.10.2016 00:51:12

    sayın başbakanım o halde eline silah almamış eylemde bulunmamış ben ve benim gibi ohal mağdurları neden terör suçundan görevden alınıyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı