"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terörist cenazesine katılan HDP'li vekillere soruşturma

17 Mart 2016, Perşembe 17:50
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terör örgütünün sözde Sur sorumlusunun cenazesine katılan HDP milletvekilleri Aslan ve Konca hakkında soruşturma başlattı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'nın sözde Sur sorumlusunun cenazesine katılan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında soruşturma başlatıldı.

HDP milletvekilleri Aslan ve Konca, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ölü ele geçirilen terör örgütünün sözde Sur sorumlusu "Çiyager" kod adlı Cihad Türkan'ın Batman'da dün düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Başsavcılık, cenazede konuşan Aslan ve Konca hakkında, "terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Aslan ve Konca hakkında Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca "soruşturma izni verilmesi" ve "yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebiyle hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderilecek.

AA

Okunma Sayısı: 1235
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı