"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Topbaş'ın damadı Kavurmacı'nın tahliyesi hakkında açıklama

09 Mayıs 2017, Salı 15:47
HDP Grup Sözcüsü Baydemir, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesine ilişkin "Meclis'in sıvacısı, FETÖ suçlamasıyla görevinden atılıyor; ama Kavurmacı serbest bırakılıyor. Diyorlar ki 'Sıvacı olmayacaksın, Kavurmacı olacaksın. Bank Asya'ya para yatırmayacaksın, büyükşehir belediye başkanının damadı olacaksın'. Bu milletin hepsi de büyükşehir belediye başkanlarına damat olacak; diye bir kaide, böyle bir olanak, böyle bir fırsat yok ki" dedi.

"DARBENİN SİYASİ AYAĞI HALA İŞ BAŞINDA OLACAK"

Kavurmacı'nın serbest bırakılmasına da değinen HDP Sözcüsü Baydemir, şunları söyledi: 

"Bir büyükşehir belediye başkanının damadı sağlık gerekçesiyle serbest bırakılıyor. Darbe suçlamasıyla tutuklanana bir büyükşehir belediye başkanını damadı sağlık sorunları gerekçesiyle ve uykusuzluk yaşamış olduğu gerekçesiyle serbest bırakılıyor. Darbeye karşı çıkan, darbeye karşı başbakanla, meclis başkanıyla ve muhalefet liderleriyle aynı bildiriye imza atan İdris Baluken hastanede, hastane ranzasında tutuklanıp ceza evine konuluyor. Meclis'in sıvacısı bu suçlamayla görevinden atılıyor ama Kavurmacı serbest bırakılıyor. Diyorlar ki 'Sıvacı olmayacaksın, Kavurmacı olacaksın. Bank Asya'ya para yatırmayacaksın, büyükşehir belediye başkanının damadı olacaksın'. E bu milletin hepsi de büyükşehir belediye başkanlarına damat olacak diye bir kaide, böyle bir olanak, böyle bir fırsat yok ki. Sen bir öğretmensen bir emekçiysen eğer arkan sağlam değilse maruz kalacağın uygulama bu olacak. Darbenin siyasi ayağı hala iş başında olacak, sorgulanmayacak tek bir işlem uygulama başlatılmamış olacak"

***

Okumak için tıklayınız:

Bahçeli, Kavurmacı'nın tahliyesini değerlendirdi

Kadir Topbaş'tan damadı Kavurmacı hakkında açıklama

DHA

Okunma Sayısı: 1912
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı