"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Türk basını artık hür değildir"

16 Temmuz 2022, Cumartesi 22:37

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın basını sansüre tabi tuttuğunu zaman zaman “alo” diyerek, zaman zaman yargı erki ile, RTÜK kararları ve çeşitli müdahaleler ile ölümü gösterip sıtmaya razı ederek oto sansüre de maruz bırakıldığını belirterek, “Türk basını artık hür değildir! Unutulmamalıdır ki ‘Hür medya, hür toplumun teminatıdır.’ Basın hürriyeti, öteki hürriyetlerin emniyet sübabıdır. Hak ve hürriyetlere karşı girişilen her hareket önce hür basını hedef alır. Susan yahut monofonik sesler çıkaran basının var olduğu ülkelerde demokrasi de yoktur” dedi. 

İktidar basın hürriyetini 100 yıl geriye götürdü

Gazete Pencere’nin 1000. Sayısı için yazan Uysal, Anayasanın 28. maddesi veciz bir söz gibi görünse “basın hürdür, sansür edilemez” diye bir amir hükmün yer aldığını dile getiren Uysal şunları söyledi: “23 Temmuz 1908’de ilan edilen II. Meşrutiyet, Türk demokrasisi adına bugün kaybetmeye başladığımız bir dizi yeniliği hayata geçirmiştir. 24 Temmuz’da yürürlüğe giren Meşrutiyet kararları ile hükümet, padişaha değil meclise karşı sorumlu hâle getirilmiş, padişahın yetkileri sınırlandırılmıştır. (...)Bugünkü hâl ile mukayese ettiğimizde II. Meşrutiyet’in getirdiği ‘yenilikler’in ‘yeni’ adı altında yürürlüğe giren mevcut hükümet sistemi ile tarumar edildiği görülebiliyor. Bugünün Türkiye’si, bir asır önceki Türkiye’yi anımsatmaktadır.” 

Etiketler: Türk basını
Okunma Sayısı: 1436
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    17.7.2022 00:34:16

    Ülke basınında AKP-MHP yi ve koalisyon iktidarını eleştirmek suç.Maalesef iktidar eleştirenelre karşı her türlü despotluğu,zprbalığı ve haksızlık-hukuksuzluğu yapıyor. YEN ASYA Gazetmiz başta olmak üzere muhalif basının, basn kartı,rsmi ilan haklarını vermedikleri gibi muhalif tv'lere RTÜK eliyle cezalar kestirirken,ahlaksılzığı,yayan,müstehcen ve pornografik yayınlar yapan yandaş ve havuz medyasına kamu kaynaklarını sebil ediyorlar. Tam yahudi ve siyonist mantığı i,le hareket eden,din ve dindarı yozlaştırmada beis görmeyen tahripçi,sapık iktidar var.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı