"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkeş’ten adalet çıkışı

16 Temmuz 2017, Pazar 00:20
CNNTÜRK’ün sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: “Adalet duygusu tatmin edilmeli, verilen cezalar yeniden ele alınmalı” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Enis Berberoğlu’nun mahkûmiyeti, Ergenekon gibi geçmiş dâvâlar ve demokrasi konusunda eleştirel açıklamalarda bulundu.

Türkeş, toplumun adalet duygusunun tatmin edilmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşın ‘hukuk iyi işliyor, bu hukuk ülkeyi yarına götürür’ demesi lâzım. Demokrasinin iyi işletilemediği dünyanın tüm ülkelerinde darbe tehlikesi vardır. Demokrasi iyi işletilmeli” ifadesini kullandı.

CNNTÜRK’te soruları cevaplayan Türkeş’in açıklamalarında şu başlıklar öne çıktı:

-MİT TIR’ları: Bu açıklamam çarpıtıldı. O dönemde Türkmenlere silâh gitmediğini gösterdim. Çünkü bu Türkiyenin karayollarında yakalandı. Üzerinde herkesin spekülasyonu var. Benim söylediklerim üzerinden söylenenler fazla niyet okuması oluyor.

-Yargılamaları incelemek lâzım: Yargılama ve verilen cezaları incelemek lâzım. Her kararı iktidar yapıyor, Cumhurbaşkanı yapıyor algısı yaratılmak isteniyor. Bazı şeylerden biz olduktan sonra haberimiz oluyor. Ondan sonra Adalet Bakanı’na soruluyor, şuraya buraya soruluyor.

-Enis Berberoğlu mahkûmiyeti: Ergenekon gibi dâvâlarda belki suç vardı, bir kısmı da suçsuz olduğu halde bu torbaya atıldı. 15 Temmuz’da görüldü bu. Bu bize şunu gösteriyor; dâvâlar yeniden ele alınıp, dürüst ahlâklı hukukçularla değerlendirilip kamuoyu ile paylaşılmalı.

-Adalet yürüyüşü: Demokratik bir haktı yaptılar, kendileri açısından bir sorun yoksa bizim açımızdan da yok… Sokakta adalet bulunmaz.

-Meydan doluydu: İstanbul’daki miting sayısı tartışması neyi ortaya koyacak, ne fark edecek. Niye tartışılıyor. Bürokraside her zaman halk hareketlerini azımsama vardır. Bütün valilikler, emniyette vardır. Ama kalabalık vardı, meydan doluydu.  

-İdama karşıyım: Ben karşıyım idam cezasına, bunu hep söyledim.”

Etiketler: türkeş
Okunma Sayısı: 8173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüsnü Adalet

    16.7.2017 12:57:47

    Terörist başı apo yu hapiste besleyin. Yasal sendikaya üye olarak fişlenen devlet memurunu ihraç edin. Adaletiniz bu mu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı