"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'den Boko Haram'a kınama

01 Şubat 2016, Pazartesi 17:26
Dışişleri Bakanlığı, Boko Haram terör örgütünün Nijerya'nın Borno eyaletinde aralarında çocukların da bulunduğu en az 86 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terör saldırısının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Boko Haram terör örgütü militanlarının, 30 Ocak 2016 tarihinde Nijerya’nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’ye 10 kilometre mesafedeki Dalori Köyüne saldırarak, son belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu en az 86 kişiyi öldürdükleri ve çok sayıda kişiyi yaraladıkları terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Açıklamada, Nijerya halkının, birlik ve dayanışma içinde terörizmin üstesinden geleceğine inanıldığı, Türkiye'nin uluslararası toplumla işbirliği içinde, terörle mücadelede Nijerya devletinin ve halkının yanında olmayı sürdüreceği vurgulandı.

Nijerya Ordu Sözcüsü Mustafa Ankas, dünkü açıklamasında, kalabalık bir grup Boko Haram militanının araba ve motosikletlerle geldikleri kasabada evleri ateşe verdiklerini, kaçanların arasına dalan 3 kadın intihar eylemcisinin de üzerlerindeki bombaları patlattığını bildirmişti.

İsmi yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da, 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi öldü.

AA

Okunma Sayısı: 1482
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı