"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye-İsrail ticareti iki kat arttı

25 Kasım 2015, Çarşamba 12:43
Siyasi ilişkilerin gergin olduğu İsrail'le ticaret arttı.

İki ülke arasındaki ticaret iki kat artarak dört yılda 5.5 milyar doları aştı. İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, şu anda durgun olan İsrail- Türkiye siyasi ilişkilerinin hükümet kurulmasıyla değişeceğini ümit ettiklerini söyledi. 

İsrail'in Türkiye'deki tek diplomatik temsilcisi olan İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, şu anda durgun olan İsrail- Türkiye ilişkilerinin hükümet kurulmasıyla değişeceğini ümit ettiğini belirterek, ticaretin dört yılda iki kat artttığını söyledi. İzmir ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cohen, şöyle konuştu: 

"Bunun için çalışıyoruz. Dört yıldır Türkiye'de sosyal, ekonomik, ticaret alanlarında rakamlar bunun iyileştiğini gösteriyor. Biz bunun politik alanda da iyileşmesini bekliyoruz. Rakamlar da bunu gösteriyor. İki taraflı ticaretimiz, ilişkilerimiz artıyor. Dört yılda iki misline varan artış gördük, 5.5 milyar dolarları geçtik. Çok ciddi artış var. Mücevherat özellikle elmas ticareti yeni bir işbirliği alanı olabilir. Enerji konusunda, özellikle yenilenebilir enerji konusunda, büyük imkanlar var. İki ülkenin işadamları yatırım ve temasa devam ediyor. İsrailli turistler yeniden Türkiye'ye gelmeye başladılar. Programlarına Türkiye'yi de alıyorlar. Bu demektir ki politika dışındaki alanlarda gelişme sürüyor." 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri ile ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırdığını açıklamasını değerlendiren Cohen, gerekli prosedür ve anlaşmaların hazırlanmasının beklendiğini, buradan çıkarılacak gazın yüzde 40'ının ihraç edileceğini Türkiye'nin ihraç edilme potansiyali olan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

DHA

Okunma Sayısı: 3207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı