"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye kutuplaştırıldı

29 Aralık 2018, Cumartesi
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin çok uzun süredir iki kutuplu bir siyasi rekabete sıkıştırıldığını söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve heyetini makamında kabul etti. Kabulde konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, belediye başkanlığı adaylığım açıklandıktan sonra Millet İttifakı’nın birlikte çalıştığı bütün siyasi parti genel başkanları ve genel merkezlerini ziyaret ettiğini söyledi. Yavaş, Sayın Genel Başkandan eğer aday çıkartmayacaklarsa destek talep etmeye geldim. Kendisiyle eski zamanlardan da dostluğumuz var. Kendi kurullarında görüştükten sonra eğer bir destek açıklaması yaparlarsa memnun olurum” dedi.

Gökçek’in partimize yönelik hukuksuz uygulamaları oldu 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin çok uzun süredir sıkıştığı iki kutuplu bir siyasi rekabet olduğunu belirterek, “Gerçek gündemini konuşmak yerine temel değerler üzerinde kutuplaşan bir Türkiye. Hem Ankara’nın yerel öncelikleri hem de yerel seçimlerin özellikle 16 Nisan Referandumu, 24 Haziran seçimleri ve bugün 31 Mart itibariyle iç içe geçmiş siyasal süreçler olduğunu da göz ardı edemeyiz” diye konuştu. “Biz temel önceliğimiz Türkiye’nin hepimizin ekmeğimiz aşımız dediğimiz başta demokratik hukukî nizam olmak üzere, ama Ankara’nın da bir meskûn insanı olarak, yaşayan insanları olarak Ankara’da tüm vatandaşlara eşit hizmet verebilecek bir büyükşehir belediyesi elbette bizlerin de özlemi” diye konuşan Uysal, “Mevcut Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Melih Gökçek’in, partimize hukuksuz, ahlâksız, kanunsuz müdahaleleri olmuştur” diye konuştu.

Vatandaşımız hepimizi kucaklayacak bir üslup arıyor

Son 5-6 yıllık zaman dilimi içerisinde birçok hukuksuzluklarına da parti olarak muhatap olduklarını söyleyen Uysal, “Siyasi tutumlarını siyasi nezaketsizliklerini, hukuksuzluklarını, mahkemelerden kararlar alınmış olmasına rağmen uzun süredir kendileri dışındaki siyasi partilere hayat hakkı bırakmamak adına ellerindeki imkanlarla beraber bu imkânları ahlaksızca, kanunsuzca kullanarak partimize de bu manada hukuksuz müdahaleleri olmuştur. Bu süreç hakkında sayın başkan fazlasıyla meselelere vakıf. Biz bunu da aşan bir şekilde milyonlarca vatandaşımızın Ankara’da uzun yıllardır bir kişinin tasarrufu altında, keyfi uygulamalarıyla beraber caydıran, dışlayan siyasî üslûp anlayışlarına şahit olduk. Hepimizi kucaklayacak bir üslûp arıyor vatandaşımız” diye konuştu. Uysal, “Bu açıklamadan Sayın Mansur Yavaş’ı desteklediğinizi söyleyebilir miyiz?” şeklindeki bir soruya, “Sen etten önce kazanı düşünüyorsun. Elbette az önce çerçevesini çizdiğimiz anlayış içerisinde farklı farklı ortak paydalar arıyoruz, ama keyfi, şahsî öncelikle değil partimizin kurullarında değerlendirerek değerlendirmelerimizi karara bağlarız” karşılığını verdi.

 

HABER: FATİH KARAGÖZ-ANKARA

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2175
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı