"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Türkiye'nin verdiği herhangi bir garanti yok"

22 Ocak 2018, Pazartesi 20:25
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu harekatta tek hedef PKK, KCK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleridir" dedi.

"Harekat başarıyla devam edecek"

Harekatın plan dahilinde sürdüğüne dikkati çeken Bozdağ, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı gibi başarıyla devam etmektedir. Bundan sonraki süreçte de harekat başarıyla devam edecek" diye konuştu.

"Harekat tercih değil zorunluluktur"

Harekatın planında yer alan hedeflerin gerçekleştirileceğini vurgulayan Bozdağ, "Plandaki hedefler bir bir gerçekleştirilecektir. Harekat gelinen noktada, Türkiye için bir tercih değil zorunluluktur" dedi.

"Türkiye'nin verdiği herhangi bir garanti yok"

Bozdağ, harekatın Afrin ile sınırlı kalacağına dair Rusya'ya taahhüt verildiği iddiasının hatırlatılması üzerine, "Türkiye'nin bu konuda Rusya'ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

"Hedef terör örgütleri"

"Terör örgütlerinin, teröristleri, barınak, sığınak, araç, gereç, silahları, lojistik noktaları, üsleridir. Bunun dışında bir hedef bulunmuyor." diyen Bozdağ, "Zeytin Dalı Harekatı kesinlikle bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı bir harekat değildir" şeklinde konuştu.

"Türkiye bir hukuk devletidir"

HDP'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sokağa çıkma çağrısını değerlendiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde, herhangi bir suç oluşturan bir eylem ve söylem olduğunda hangi unsur takip edilirse bu konuda da suç oluşturan eylem ve söylem içine girenler bakımından da aynı usül işleyecektir."

Bozdağ, "Sivillerin hukukunu koruma, onlara sahip çıkma ve onlara yardım etme konusunda Türkiye, kendisine dönük kaygı belirten bütün ülkelere örneklik teşkil edecek uygulamaların ve güzel örneklerin sahibi olmuştur" dedi.

"DEAŞ'lı teröristleri serbest bırakmışlardır"

DEAŞ'lı teröristlerin serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, "PYD/YPG terör örgütleri Afrin'de ellerinde olan DEAŞ'lı teröristleri Türkiye'ye karşı savaşmak şartıyla serbest bırakmışlardır" ifadesini kullandı.

"ABD ile iş birliğinin yolu belli"

Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "İş birliğinin yolu belli, silahları vermeyi durdurmak, ondan önce verilmiş olan silahları toplamaktır" dedi.

"Planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlandı"

Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sürdüğünü tekrarlayan Bozdağ, "İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlanmış durumdadır. Harekat süresince silahlı kuvvetlerimiz mensupları içerisinde şehit olan yoktur" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1485
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı