"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye tartışmıyor, kavga ediyor

24 Mayıs 2015, Pazar
Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık sistemi hakkında Türkiye’deki tartışmaları değerlendirirken, “Aslında Türkiye konuları tartışmıyor, kavga ediyor. Konuyu tartışmıyor, konuşanı tartışıyor” dedi.

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) toplantısına katılmak üzere Arnavutluk’ta olan Çiçek, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Meclis Başkanı İlir Meta ile görüştü. Başkanlık sistemi hakkında Türkiye’deki tartışmaları değerlendiren Çiçek, “Aslında Türkiye konuları tartışmıyor, kavga ediyor. Konuyu tartışmıyor, konuşanı tartışıyor” dedi. Çiçek, başkanlık sistemi konusunun ilk kez Turgut Özal tarafından gündeme getirildiğini belirterek, o dönemde başkanlığın değil, merhum Özal’ın tartışıldığını; daha sonra sayın Demirel bunu gündeme getirdi. O zaman da yine başkanlığı değil, Demirel’in tartışıldığını söyledi.

Çiçek, bugünkü mevcut sistemden hiç kimsenin memnun olmadığını vurgulayarak, “Ben de memnun değilim. En kötü hal, bugünkü hal. Çünkü 20’ye yakın Anayasa değişikliği yapma mecburiyeti hasıl olmuş. O halde başlığında biraz detaylara inmek lazım. Parlamenter sistem isteyenler de başkanlık sistemine vurgu yapanlar da bunu biraz daha detaylandırırlarsa o zaman konuşanı değil, kaba bir başlığı değil, içeriğini tartışmış oluruz” diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2003
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı