"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye tek parti dönemine döndü

02 Ocak 2019, Çarşamba 21:57
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığına tepki: Bu adaylığın hiçbir meşrû tarafı yoktur!

“Ben yaptım, oldu!” zihniyetinin, milleti ve tercihlerini yok sayan bir düşüncenin vücûd bulmuş hâlidir. Karamollaoğlu’nun dün yaptığı basın toplantısındaki açıklamaları şöyle; Bir yılı daha geride bıraktık. Biz isterdik ki, 2018 yılında sevinçlerimizi, umutlarımızı, mutluluklarımızı konuşalım. Ama maalesef olmadı. Her gelen yıl bir öncekini aratır hale geldi. Ne yazık ki 2018 yılında da umutlar karamsarlığa, beklentiler hayal kırıklığına dönüştü. Ama biz gelecek adına umudumuzu koruyoruz. İnşallah 2019 yılı, Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına yönelik adımların atılmasına vesile olur temennisinde bulunuyorum. 2019’a girerken Türkiye de yasakların varlığının arttığı düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı ve iktidar partisinin devletin her imkanından hoyratça yararlandığı bir süreç yaşanmaktadır. Geldiğimiz noktada Türkiye ne yazık ki tekrar Tek Parti dönemine döndü. Adeta dillerine pelesenk ettikleri 1940’lı yıllara döndü… Farkına vardınız mı bilmiyorum, bizim binlerce yıllık devlet geleneğimiz, örfümüz, kültürümüz ölmüş de salasını okuyacak biri yok. Kanunun yerini talimatlar, Meclis’in yerini saray, 80 milyonun iradesini bir kişi aldı. 

Hapisteki Harp Okulu öğrencilerine ders kitapları da, Kur’an-ı Kerim verilmesi de yasaklanmış 

Harp Okulu öğrencilerinin aileleri gelip bizi ziyaret edip, dertlerini anlatıyorlar. Bu öğrencilerimizin mağduriyetleri, içinde bulundukları sıkıntı ailelerin gözlerinden okunuyor. Hapiste olan evlâtlarının acısı bir yana bir de yapılan muameleler bu aileleri perişan ediyor. Bize gelen bilgilere göre hapisteki öğrenciler girdikleri sınavlarda yüksek puanlar almışlar. Bunun akabinde ders çalıştıkları kitaplar toplanmış, ders çalışmalarına müsaade edilmiyormuş. Bunun yanında ailelerin dışarıdan kitap vermesi hatta çocuklarına Kur’ân-ı Kerîm vermesi bile yasaklanmış. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum 15 Temmuz’da kim suç işlediyse en ağır şekilde cezasını çekmelidir. Lakin süreç ne yazık ki olaylardan habersiz erlerin, öğrencilerin hesap vermesi ile sonuçlandı. Dünyanın hiçbir yerinde öğrenciler bir darbe planlayamaz. İfadeler ve o geceye ait görüntüler açık bu öğrenciler ne olduğundan habersizler. Bunca şeye rağmen bu öğrencilere yapılan muamele reva değildir.

Okunma Sayısı: 1002
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı