"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülke 30 sene geriye giderdi!

27 Temmuz 2016, Çarşamba 11:08
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şimşek, “Girişim başarılı olsa idi Allah korusun, bu ülkede kaos olurdu. Bu ülke nereye giderdi, 20-30 sene geriye giderdi. Ahkam kesenler o soruyu hiç sormadı.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, konuk olduğu TV programında ayrıca “Burada ‘darbe kötü ama siz’ diyenler bu memleketin nasıl bir badireyi atlattığına bakmıyor. “ dedi.

Standard & Poors’un (S&P) kredi notu kararına da değinen Şimşek, şunları kaydetti:

“Bir kere biz, S&P ile çalışmıyoruz, çalışmamız gerekmiyor. Dışarıdan kurumlar para ödemeseniz de, onlarla çalışmasanız da kredi notu verebiliyor. Ben ülke ile ilgili yorum yapanları saygı ile karşılıyorum ama tenkitlerim de var. Tenkitlerim ne, normalde siz bir ülke ile kanaat yürüteceksiniz ne yaparsınız Allah için bir ararsınız ve ‘sizin diyeceğiniz bir şey var mı’ sorusunu sorarsınız. Ama onlar kararı vermişler, ya bir oturup görüşelim. S&P’nin temel argümanı, ifadeleri ‘Türkiye’de siyasi gerilim artacak, Türkiye’nin demokrasisi tehlikeye girecek onun için notu kırıyoruz’ idi. Anlaşılır değil. Aksine Türkiye’de demokrasi güçlendi, milletimiz daha da kenetlendi. Bunu her yerde görüyorsunuz. Bunların not indiriminde temel argümanın tamamen yanlış olduğu anlaşıldı.

Tabii diğer reyting kurumları ile de diyalogdayız. Darbe girişiminin hemen ardından görüşmeler yaptık, beni dinlediler. Moody’s Ankara’da. Onlarla oturacağız ve bu dönemi ne şekilde yönettiğimizi anlatacağız, reformlardan söz edeceğiz. Reformlardan söz edeceğiz. Kanımca bu darbe girişiminin ardından Türkiye’nin demokrasisi güçlenmiştir, Türkiye’nin ekonomisi de güçlenecektir. Reformlar ile ilgili kararlılık da arttı. Şu aşamada Türkiye’nin kredi notunun indirilmesi için hiçbir neden yoktur.”

Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılım konusunda ise “Bu, pek çok ülkede var, başarı ile uygulanıyor. Başında kem küm edenler oluyor ama İngiltere’den Şili’ye kadar önemli örnekler var. “ yorumunu yaptı.

Okunma Sayısı: 1569
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hasan

    27.7.2016 19:13:22

    Sanki şuanda ülke 30 yıl geriye gitmemiş

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı