"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülkeyi kutuplaşmaya mahkum etmeyeceğiz

19 Nisan 2018, Perşembe 23:08
24 Haziran seçimleri için hızlı bir şekilde hazırlanmaya başladıklarını belirten DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmeyeceğiz” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Önümüzdeki süreçte çok sür’atle ve kısa zamanda ‘baskın seçim’ diyebileceğimiz takvimlere hazırlıklarımız mutlaka olacak. Bu süreci işleterek bizler de Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmeyeceğiz. Yapılacak seçimler hayırlı olsun” diye konuştu. Memleketi Afyonkarahisar’da bulunan Uysal, bir taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 24 Haziran’da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin ülkeye, millete ve devlete hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye’nin çok uzun zamandır yüksek gerilim hattında seyrettiğini dile getiren Uysal, “Ülkede ve bölgede çok ciddi gelişen hadiseler var. Elbette iç siyaset de bunlardan bağımsız değil. Öngörülemeyecek süreçler değil. Temel bir tespit yapmak gerekirse 16 Nisan referandumu sonrası siyasetin ve seçim süreçlerinin mahiyeti zaten değişmişti. Artık salt siyasal partilerin mücadelesi olmaktan da süreç çıkmıştı” diye konuştu.

 

Siyaset ortak paydada buluşmalı

Uysal, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi gibi büyük bir felâket yaşadığını vurgulayarak siyasetin ortak paydada buluşma mecburiyetinin olduğunu aktardı. Seçim ve demokrasi sürecine gölge düşürülmemesi gerektiğini dile getiren Uysal, şunları kaydetti: “İktidarıyla, muhalefetiyle bütün aktörlerin ve siyasetçilerin vazifesi söz konusudur. Önümüzdeki süreçte çok süratle ve kısa zamanda ‘baskın seçim’ diyebileceğimiz takvimlere hazırlıklarımız mutlaka olacak. Bu süreci işleterek bizler de Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmeyeceğiz. Yapılacak seçimler hayırlı olsun. Seçimler ülkemizin yarınlarını kucaklayabilmek adına önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte gerekirse büyük güçlerle kontrollü bir mücadeleyi yapma mecburiyeti olan Türkiye’nin, uluslararası bir orta ölçekli güç olarak bölgesinde varlık koyabilmek adına, siyasetine derinlik katmasına vesile olur ümidi taşıyorum. Hayırlı olsun.”

Birkaç gün içerisinde kararımızı vereceğiz

Uysal, 16 Nisan referandumu sonrasında gelişen şartların ister istemez partilerinin belirli birliktelikleri aramaya sevk ettiğini bildirdi. Farklı siyasi partiler için de aynı şeyin geçerli olduğuna dikkati çeken Uysal, “En başta iktidar partisi olan AK Parti, bu arayış içerisindedir. Hatta bugün MHP ile bir ittifak kurdular. Bizler de bu manada elbette Türkiye’yle ilgili ortak paydayı yakalayabilmek adına belli tercihler yapacağız ama bugünden ‘Şöyle oldu, böyle olacak’ değil. Birkaç günlük zaman dilimi içerisinde kurullarımızda bunların kararını vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

 

AA

Okunma Sayısı: 3178
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    20.4.2018 00:05:28

    Iktidar degisimine inanan Demokratlar gecen secimden hemen sonra kollari sivayip calismalara baslamaliydilar. Bu konuyu burada belki 10 defadan fazla dile getirdim ama maalesef Demoktar Parti cenahi ancak son anda harekete geciyor ve bu da yüzde birin altinda bir karsilik buluyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı