"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uysal: Bilal’leriniz Cumhuriyet'in mahkemesiyle karşı karşıya kalacak

07 Ekim 2015, Çarşamba 16:58
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Eninde sonunda bu ülkede en sade vatandaşımızın muhatap olduğu Cumhuriyet’in mahkemeleri ile sizler de, evlatlarınız da, Bilal’leriniz de karşı karşıya kalacak.” dedi.

Rus savaş uçakların tacizlerine de değinen Uysal, “Diyorlar ki ‘gücümüzü sınamasınlar.’ Daha neyinizi sınayacaklar?” diye sordu. 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısında konuştu. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda DP’nin 1 Kasım’da 81 ilde seçime katıldığı vurgulandı. 1 Kasım erken genel seçime 16 siyasi partinin katıldığı ancak Meclis’teki 4 siyasi parti dışında 12 partinin görülmesine izin verilmediği iddia edilerek, buna tepki gösterildi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partililere yaptığı konuşmada Türkiye’nin adım adım bir depremin merkez üssüne sürüklediğini ifade ederek, 7 Haziran’da milletin verdiği karara razı almayanların ülkeyi yeniden bir seçime zorladığını söyledi. “Muhalefetin yardımı ile AKP 7 Haziran’da kaybettiği iktidarı kazanma umuduyla Türkiye’ye bir seçim dayatmıştır.” diyen Uysal, “AKP’nin kaybettiği yalnız iktidar değildir. AKP iktidarı kaybederken 13 yıldır neden olduğu hukuksuzlukları, dahil olduğu yolsuzlukları ve sebep olduğu yoksullukları örten perdeyi de kaybetmiştir.” dedi.

DAHA NEYİNİZİ SINAYACAKLAR?

Gelinen süreçte Rus uçakları tacizlerine cevap verilemediğini kaydeden DP Genel Başkanı, “22 Haziran 2012’de düşürülen uçağımızın hesabını soramayanlar bugün tekrar kalkmış diyorlar ki ‘gücümüzü sınamasınlar’. Daha neyinizi sınayacaklar?” diye sordu.

UYSAL: BİZİM ‘DÜNYA LİDERİ’ MUHTARLARA, OBAMA DÜNYA LİDERLERİNE HİTAP ETTİ

Uysal, “Dünya liderleri Obama ve Putin başta olmak üzere geçen hafta Birleşmiş Milletler’de toplantıların bir numaralı gündem maddesi masada Suriye varken, o masanın etrafında komşu olmayan devletler varken maalesef 2 milyondan fazla mülteciyi bağrına basmış Türkiye, AKP’nin yanlışları dolayısıyla ortada değildir. Bizim ‘dünya liderimiz’ muhtarlara hitap ederken Obama ve Putin dünya liderlerine hitap etmiştir.” ifadelerini kullandı. 

‘İTİKATTE İSLAMCI, AMELDE TOKATÇI’

“Herkes için adalet, herkes için demokrasi.” diyen Gültekin Uysal, Türkiye’de anayasal bir krizin var olduğunun altını çizdi. Uysal, “Namusuzlarla kazanacağımıza namuslu insanların mücadelesini vermeye ömrümüzün sonuna kadar devam edeceğiz. Muhafazakârız diyerek, İslamcıyız diyerek çıktıkları yolda bugün itikaden İslamcı ama amelde tokatçı olduklarını gördük.” dedi. 

BİLAL'LERİNİZ CUMHURİYET’İN MAHKEMELERİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Gültekin Uysal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gelinen nokta itibariyle bugün suç ustu yakalanmış olmaları dolayısıyla, muhatap oldukları yolsuzluklar davası dolayısıyla orasından burasından eğip bükerek siyasi anlamda kendilerine yakın varsaydıkları insanları, yargıyı siyasallaştırarak bu sürecin içerisinden çıkabileceklerini ummaktadırlar. Buradan söylememiz şudur; Eninde sonunda bu ülkede en sade vatandaşımızın muhatap olduğu Cumhuriyet’in mahkemeleri ile sizler de, evlatlarınız da, Bilal’leriniz de karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle size tavsiyemiz Türkiye’de işleyen bir demokrasiyi, işleyen bir adalet düzenini miras bırakınız.” 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, konuşmasının ardından Türkiye genelinde milletvekili adayları ile fotoğraf çektirdi.

Okunma Sayısı: 2584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı