"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uysal: Darbeciler Yassıada'da yargılansın

23 Temmuz 2016, Cumartesi 15:04
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine ilişkin, "27 Mayıs 1960 sonrası açılmış hicran dolu tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak için 15 Temmuz darbecilerinin Yassıada'da yargılanmasını talep ettiklerini" açıkladı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisi adına, "27 Mayıs 1960 sonrası açılmış hicran dolu tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak için 15 Temmuz darbecilerinin Yassıada'da yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Demokrat Parti, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Celal Bayar Köşkü'ne astırdığı pankart ile demokrasiye sahip çıkan Türk Milletine teşekkür etti. Pankartta, "Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes'in ruhu huzura kavuşmuştur. Teşekkürler Büyük Türk Milleti" ifadeleri yer aldı.

Darbelerin yanlışlığının Türkiye için birçok defa ispat edildiğini ifade eden Uysal, "Milletin iradesi ile seçilmiş olan iktidarın, demokratik teamüllere uygun bir biçimde ve demokrasi inancımız doğrultusunda böyle bir yöntemle yönetimden el çektirilmesi kabul edilemez. 1946 yılından bu yana sahip olduğumuz inanç ve kararlılıkla, demokrasinin ve milletimizin yanında olduğumuzun bilinmesi ve milletimizin her türlü riskten emin olması en büyük temennimizdir. Bugüne kadar yaşanmış darbelerin gerçek mağdurları olarak, bedellerini gerçekten ödeyenler olarak demokrasiye sahip çıkacağımızın bir kez daha bilinmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"ADNAN MENDERES'İN RUHU ŞAD OLMUŞTUR"

Demokrasi'nin ve Cumhuriyet'in yegane bekçisinin millet olduğunu belirten Uysal, "Bu bedel ödemeyi ve direnci 27 Mayıs'ta topyekun gösteremediğimiz için 12 Mart'lar, 12 Eylül'ler, 28 Şubat'lar yaşandı" dedi ve ekledi:

"Millet olarak tüm unsurlarıyla direnme gücümüzü ortaya koyarak "Türk Demokrasi'sinin En Uzun Günü" olan 15 Temmuz darbe teşebbüsünü atlatmış bulunuyoruz. İşte bu vesileyle de Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes'in ruhu şad olmuş, huzur bulmuştur. Şükranlar yüce Türk Milleti! Ayrıca Demokrat Parti olarak, 27 Mayıs 1960 sonrası açılmış hicran dolu tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak için 15 Temmuz darbecilerinin Yassıada'da yargılanmasını talep ediyoruz."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3653
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kerem

    23.7.2016 16:05:19

    Zannediyorum böyle bir yargılama olmayacak.Çünkü bütün gerçekler ortaya çıkar

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı