"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yalçın Topçu'dan 'soykırım' teklifi

27 Şubat 2016, Cumartesi 21:11
Hocalı katliamı için Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Topçu'dan teklif geldi. Topçu'ya göre Hocalı Katliamı, soykırım olarak kabul edilmeli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Hocalı günümüzün meselesidir. Üzerinden yüz yıl geçmiş bir vaka değildir. Hocalı, Parlamentoda soykırım olarak kabul edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Topçu, Hocalı katliamının 24. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Hocalı'daki soykırımı dünyanın görmezden geldiğini belirterek, "Ermeni askeri birliklerinin yaklaşık 10 bin nüfuslu Hocalı'da yaptığı soykırımı bütün dünyanın konuşması gerekir. Genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden yapılan bu katliamın enine boyuna tartışılması gerekir" ifadesini kullandı.

Azerbaycan Parlamentosunun "Soykırımı tasdik" ettiğini hatırlatan Topçu, şöyle konuştu:

"Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki 12'si Türk, 8'i Azerbaycanlı, 3'ü İngiliz ve 2'si de Arnavut olmak üzere toplam 31 üye Hocalı Soykırımı'nın tanınması gerektiğini savundu. Ama sadece Meksika, Hocalı'daki katliamı soykırım olarak kabul etti ve meclisinden geçirdi. Meksika senatosu 2011'de Hocalı olaylarını soykırım olarak tanıdı. Türkiye'de hangi kapıyı çalarsanız çalın, etnisitesi ne olursa olsun Hocalı'daki vahşeti soykırım olarak kabul eder."

"TBMM'DE SOYKIRIM OLARAK KABUL EDİLMELİ"

Hocalı'daki katliamı dünyanın görmezden geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, açıklamasında "Ümit ederiz ki milletin iradesinin temsil edildiği yer de buna 'soykırım' der. Bu noktada milletvekillerinden beklentimiz, milletin gönlünü parlamentoya yansıtmalarıdır. Hocalı günümüzde yapılmış olan bir soykırımdır. Yüz sene evvel olan bir mesele değildir" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'a ve Hocalı'ya karşı hassasiyeti olan milletvekillerinden "Hocalı Soykırımı'nın" resmen tanınması yönünde bir teklif beklediklerine işaret eden Topçu, "Hocalıyı unutturmayacağız. Halepçe'yi de, Şam'ı da, Hama'yı da, Humus'u da, Kerkük'ü de, Tuzhurmatu'yu da, Doğu Türkistan'ı da, Ahıska'yı da, Çeçenistan'ı da, Abazya'yı da, Kosova'yı da, Bosna'yı da, Ruanda'yı da unutturmayacağız. Nerede bir mazlum varsa tıpkı atalarımız gibi onların yanında olacağız. Diğergamlık, kahramanlık, merhamet ve ahlak bizim milletimize mahsustur. Her yere el uzatacağız inşallah. Yerli düşünce olarak bunları milletimize anlatacağız" ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı