"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yanlış ekonomi politikası izliyoruz

19 Nisan 2024, Cuma 02:26
Türkiye’nin ekonomik dengesizlikleri ve yüksek enflasyonla mücadelede yetersiz kalan politikaları, Eski Hazine Müsteşarı ve iktisat uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez’in gündeminde.

Halk TV’de katıldığı bir programda Türkiye’nin ekonomik yapısını ve alması gereken tedbirleri değerlendiren Eğilmez, IMF ile işbirliğinin zorunluluğuna işaret etti. Dr. Eğilmez, Türkiye’nin enflasyonla mücadelede gerçekçi bir politika izlemesi gerektiğini vurgulayarak, “Enflasyonumuz yüksek ve gerçek oranlar kabul edilmeli. Şu anda yüzde 60’lık bir enflasyonla politika uyguluyorsunuz ama aslında enflasyon yüzde 120. Bu durum politika yapılarını ciddi şekilde etkiliyor” dedi. Kamu israfının ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Eğilmez, bu israfın kesilerek, düşük gelirli vatandaşlara yönelik desteklerin artırılması gerektiğini belirtti. “Yanlış ekonomi politikası izliyoruz” diyen Eski Hazine Müsteşarı, enflasyonla mücadele edilmediğini ifade etti. Haber Merkezi

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yavuz

    21.4.2024 06:03:54

    Kenan kardeş program iyi kanun iyi kağıt üstünde herşey iyi..ama uygulanmıyor... önceki Mehmet Şimşek bugünkünden iyiydi...hatırla görevden alınmıştı... işe saraydan başlaması lazım..sence yapabilir mi?

  • Kenan

    19.4.2024 12:01:49

    Yani çare IMF ile işbirliği yapmakmı. Bence şuandaki ekonomi programı gayet iyi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı