"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yaralı atı hedef tahtası yaptılar

29 Ağustos 2015, Cumartesi 13:51
Manisa'da terk edilen ata işkence edildi. Yaralı at hedef tahtası gibi kullanıldı.

Manisa’da ayağındaki sakatlık nedeniyle sahibi tarafından Spil Dağı’nda ormanlık alana terkedilen Arap atı, avcıların hedef tahtası oldu. Vücuduna isabet eden çok sayıda saçma ile yaralanan zavallı hayvan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirilip, tedaviye alındı. 

Spil Dağı eteklerindeki Ayvacık Mevkisi’ndeki ormalık alanda yaralı bir at olduğunu gören bir orman görevlisi, geçen 24 Ağustos’ta durumu Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne bildirdi. Harekete geçen merkez yetkilileri, yaralı atı bir kamyonetle bulunduğu yerden aldı. 

Sağ arka ayağı yaralı olduğu için sahibi tarafından terkedildiği ormanlık alanda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce av tüfeğiyle vurulduğu belirlenen at, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Önce ayağındaki sakatlığı tedavi edilen atın ardından vücudundaki saçmalar tek tek çıkartılıp, yaraları temizlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Sorumlu Veteriner Hekimi Uğur Dilik, ’Arap’ cinsi atın sağlık durumun şu an iyi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"ÖLMÜŞ GİBİ YERDE YATIYORDU"

"Yaralı atı ilk gördüğümüzde durumu içler acısıydı. Yerde sanki ölmüş gibi yatıyordu. Merkezimize getirip, tedavisini yaptık. Sırtından 10 tane saçma çıkardık. Bazı kişi veya kişiler sanırım atı hedef tahtası olarak görmüşler. Bu saçma yaralarının da tedavisi yaptık. Ama böyle bir caniliği kim neden yapmak ister anlamadık. Bu at Spil Milli Parkı’ndaki vahşi yılkı atı değil. Bu at cins bir at. Ya faytonculukta ya da yarışlarında kullanılan Arap atı." 

Atın şahsi bakımını üstlendiğini de belirten Dilik, bundan sonraki bakımlarıyla bizzat kendim ilgileneceğini bildirirken, "Atı artık kendim sahiplendim. İyileştikten sonra merkezimize ziyarete gelen çocuklarımıza atın üzerinde kısa kısa gezinti yaptıracağız" diye konuştu. 

DHA

Etiketler: yaralı at, avcı, manisa
Okunma Sayısı: 1437
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı