"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı reformu kaçınılmaz hale geldi

26 Nisan 2015, Pazar 15:19
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, yazılı açıklamasında, İstanbul Adliyesinde yaşanan toplu tahliye kararlarının, yargı erkinde varolan bir büyük arızanın dışa vurumundan başka bir şey olmadığını vurguladı.

Yargıdaki görüntünün içler acısı olduğunu ifade eden İyimaya, görevsiz mahkemenin üstelik dosyasız ve toplu biçimde tahliye kararı verebilmesini açıklayacak herhangi bir mantık ve hukuk bulunmadığını kaydetti.

İyimaya, şöyle devam etti:

"Tüm sorun, hukuku ve adaleti tutsak düşürmeye çalışan “dayanışmacı ve güdümlü” yargı işleyişine son vermektir. Dün Ergenekon davalarında işleyen bu güdümün, bugün tersine eksende toplu tahliye davalarında işletilmeye çalışılması, kabul edilemez ve sürdürülemez.

Anayasal yargı reformu, artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Başta yargı camiamız olmak üzere, hepimizin üzerine düşen, adalet vicdanının doğal sınırlarına saygı göstermektir."

AA

Etiketler: ahmet iyimaya, yargı, reform
Okunma Sayısı: 1159
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı