"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Yargı, talimat alarak işini yapmaz'mış!

06 Mart 2016, Pazar 11:08
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili, "Yargı, herhangi bir yerden talimat alarak işini yapmaz. Eldeki deliller, bulgular böyle bir kararın verilmesi sonucunu doğurmuş olacak ki ilgili mahkeme Cumhuriyet Başsavcılığın talebi üzerine böyle bir karar almıştır, karar da uygulanmıştır" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne bağlı Kavaklar Köyü'nü ziyaret etti. Köy konağında köylülerin sorunlarını dinleyen Şahin daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasının hatırlatılması üzerine Şahin, kararı siyasi iradenin vermediğini, yargı kararı sonucunda kayyumun atandığını söyledi. Yargı sürecini takip ettiklerini ifade eden Şahin, "Yargı, herhangi bir yerden talimat alarak işini yapmaz. Eldeki deliller, bulgular böyle bir kararın verilmesi sonucunu doğurmuş olacak ki ilgili mahkeme Cumhuriyet Başsavcılığın talebi üzerine böyle bir karar almıştır, karar da uygulanmıştır" dedi. Bir takım örgütsel yapıların Türkiye içi tehdit oluşturduğunu belirten Şahin, şöyle dedi: 

"Türkiye'de görev yapan özel ve tüzel kişilerin mutlaka yasal sınırlar içerisinde hareket etmesi, özellikle dışarıdan talimatlı bir takım işlerin içerisinde olmamaları gerekir. Hiçbir devlet, kendi içerisinde yapılanmış bir takım farklı, 'paralel' dediğimiz yapılara izin vermez. Maaşı devletten alacaksınız, talimatı Pensilvanya'dan alacaksınız. Böyle bir kamu görevliliğini hiçbir devlet benimsemez, kabul etmez, gereğini yapar. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de bunun gereğini yapmaktadır. O nedenle kimse üzülmesin, kırılmasın. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, yasaları ve devletin işleyişi içerisinde kendisine düşen sadakat görevi neyse onu yerine getirmeye çalışsın. Başka yerlere sadık değil bu ülkeye sadık insanlar olarak hayatlarını devam ettirmeye çalışsınlar. Aksi halde bir takım bu tür davalara muhatap olurlar. Biz de bu tür davaların açılmasından bu tür uygulamaların yapılmasından doğrusu hoşnut değiliz. Ama bunun sorumlusu biz de değiliz. Bu konuda şikayette bulunanlar önce aynaya bir baksınlar. 'Neden başka basın-yayın organlarının değil de bizim başımıza geldi?' diye bir sorsunlar." "Dokunulmazlıkların kalkması için oy kulllanacağım''

Davutoğlu'ndan Zaman ve Boydak Açıklaması

Başbakan Davutoğlu'ndan Zaman'a el koyma ve Boydak'a gözaltı açıklaması: Bunlar siyasi değil, hukuki süreçlerdir

İran-Türkiye İş Forumu'nda değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Zaman gazetesine kayyum ataması ve Boydak Holding'e gözaltılara ilişkin olarak, "Bunlar siyasi değil, hukuki süreçlerdir. Bizim bir müdahalemiz söz konusu değildir" yorumu yaptı.

 

DHA

Okunma Sayısı: 1816
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı