"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı tarafsız olamaz, demokrasi ve insan haklarına taraf olmak zorundadır

26 Şubat 2017, Pazar 19:37
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, ''Şu anki anayasada 'Yargı bağımsızdır' diyor. Yeni anayasada ise 'Yargı hem bağımsızdır, hem de tarafsızdır' diyor. Yargı tarafsız olamaz. Yargı cumhuriyetten, demokrasiden ve insan haklarından yana taraftır.'' dedi.

İnce, partisince Nilüfer ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, referanduma ilişkin anketlere inanılmaması gerektiğini söyledi. 

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmaması gerektiğini savunan İnce, şöyle konuştu:

''Milletvekili sayımızı 550'den 600'e çıkaracaklarmış, 300 milyon nüfusa sahip olan Amerika, 435 milletvekiline sahip, 100 de senatör var. 150 milyon nüfuslu Rusya'nın milletvekili sayısı 450, biz 80 milyonluk nüfusta milletvekili sayısını 600 yapacağız. Bizim paramız çok mu? 200 trilyon parayı neden sokağa atacağız? 600 değil, 300 yeter. Onun için 'Hayır' diyoruz.''

İnce, yeni sistemde Hazine'nin bir kişiye teslim edildiğini öne sürerek, "80 milyonun parasıyla oluşan bir bütçemiz var. Ödediğimiz vergiler Hazine'ye gidiyor. Bu Hazine'yi bir kişiye teslim eder misiniz? Bu yeni sistemde bir kişiye teslim ediyorlar.'' iddiasında bulundu.

"Yargı tarafsız olamaz"

Yargının tarafsız olamayacağını savunan İnce, şöyle devam etti: 

''Şu anki anayasada 'Yargı bağımsızdır.' diyor. Yeni anayasada ise 'Yargı hem bağımsızdır hem de tarafsızdır.' diyor. Yargı tarafsız olamaz. Yargı cumhuriyetten, demokrasiden ve insan haklarından yana taraftır. Onun için yeni anayasaya karşıyım."

Mitinge CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Müslüman

    27.2.2017 00:54:59

    Vallahi doğru Yargı kişi hak ve özgürlüğünden yana olmalıdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı