"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YasAK torbaya sığmıyor

30 Mart 2015, Pazartesi
MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet GÜNAL, yeni yayınlanan kitabında 12 yıllık AKP iktidarında çıkarılan torba kanunların çok yönlü hukuksuzluğunu incelerken Risale-i Nur’un da bu yolla nasıl hedef alındığını gözler önüne seriyor.

MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet GÜNAL’ın yeni yayınlanan ‘Torbadaki Hukuk: Kanun Yoluyla Hukukun Katlinin Hikâyesi” adlı kitabında Risale-i Nur eserlerinin basımının devlet tekeline alınması amacıyla 6552 sayılı torba kanuna eklenen maddeye ilişkin genel kurul ve meclis komisyonunda yapılan görüşmelere dair ilginç bölümler yer alıyor. Kitapta TBMM Genel Kurul ve komisyon görüşmelerinden derlenen başlıklarda Risale-i Nur eserlerinin kasten hedef alındığı açıkça görülürken, TBMM’de yapılan görüşmelerde komisyon başkanı ve milletvekilleriyle bilgisine başvurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül’ün birbirinden tutarsız açıklamaları dikkat çekiyor. Bürokrat Gül’ün konuşmasında Risale-i Nur’ a bandrol yasağının gerekçesini BİMER’e telefonla yapılan şikâyetlerle açıklamaya çalışması, yasağın izahtan nasıl vareste olduğunun göstergesi durumunda. Milletvekili Günal’ın bandrol yasağına ilişkin olarak müsteşar yardımcısına sorduğu, Bediüzzaman Said Nursî’nin kanunî mirasçılarından bandrol ya da eserlerin toplatılması  ile ilgili herhangi bir resmî başvuru olup olmadığı yönündeki soruya, ‘bu konudaki şikâyetleri araştırma yükümlülüklerinin olmadığı’ cevabını vermesi yasağın hukikî dayanaksızlığını tek başına açıklamaya yetiyor. 

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal  TBMM tutanaklarından derlenen bir konuşmasında, “Bütün gazeteler, televizyonlar bu maddenin kokusu çıktığı zaman gelip “Risale-i Nur basımına yasak!”, ötekiler “Risale-i Nur’u koruyoruz.” dedi mi demedi mi? Size ne kardeşim. Devlette kanun var mı? Var. Vârisi bensem, birisi basıyorsa, gelir, ben şikâyet ederim. Cezasını da çeker. Bandrolsüz satıyorsa bunun da kanunu belli mi? Belli. Söylüyorum, benim basılmış 7-8 tane kitabım var. Şikâyet ettim, birisi bandrolsüz basmış. Benim, şu anda, varise gerek yok, kendimin. Ne yapacağız, ne yaparsınız? 

Yani şikâyet ettiğim zaman ne olur? O bandrolsüz kitaplar toplatılır, basan yere ceza verilir. Yap kardeşim, kanun ne ise ona da uygula. Varisi geliyor, diyorsa ki “Filanca yayınevi...” Yasal varisiyse, dâvâ açıyorsa, “Yeni Asya Neşriyat benim eserimi ücretsiz basıyor.” diyorsa uygula bakalım kanunu.” ifadelerine yer veriyor. 

Madde genel amaçla uygulanabilir

Görüşmelerde torba yasa teklifine konulan maddenin genel amaçlı olarak da uygulanabileceğini vurgulayan Antalya Milletvekili Günal’ın tutanaklara geçen konuşmasında, “Bu hükmü buraya koyduğun zaman her türlü kitabı getirip içine koyabilirsiniz. Yusuf Halaçoğlu oymakla aşiretlerle ilgili 8-10 cilt kitap yazmış. Yarın ‘bu Türk milletine lâzım, hepimizin soyunu ilgilendiriyor’ diye el koyarsa olur mu yani? Tartışmalara, hele maddeye bakınca önce biraz abartılı bulmuştum medyadaki tartışmayı, ama buraya bakınca tamamen kasıtlı görüyorum. ifadeleri yer alıyor.

Melih Tekin / İstanbul

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    30.3.2015 06:20:48

    AKP samimiyetten uzak bir partidir.Nedeni ise şu;İktidara gelmesine neden olan bir önceki iktidarın ve 28 ŞUBAT baskıları,hukuksuzluklarının mağduru olan milletimiz din,iman,haksızlıkların giderileceği sözleri ve vaatleri ile iktidara gelenlerin KANUN ile değil lütuf gibi hareketiyle görülmektedir.AKP samimi olsa 12 yılda 130 dan fazla değişiklik yaptığı İHALE KANUNU yada nakite ihtiyaç duyduğu için çıkarttığı TORBA'lar,MATRAH ARTTIRIMI,2B ARAZİ SATIŞLARI ile nerede ise yüzde biri fiyata ÖZELLEŞTİRİLEN kamu malları için gösterdiği gayretin yüzde 20 ni YENİ ANAYASA için göstermiş olsa idi bu temel haklar teminat altına alınır ve kim iktidara gelirse gelsin müslüman insanımız emin olurdu.AKP bunu bilerek yapmayıp şimdi de 400 mv.isteyerek riyakarlığını,sahte demokratlığını ispatlamaktadır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı