"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Yeni araç alımı yok, kapattık dükkanı''

17 Ekim 2017, Salı 16:36
AKP Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, " Kerkük'ün Irak Hükümeti tarafından kontrol altına alınması müspet bir gelişmedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu demografik yapının yeniden tesisini yapacak bir yönetim anlayışının ortaya konulmasıdır. Türkiye olarak Kerkük'te yaşanan olayları yakından takip edeceğiz. Kerkük'te demografik yapıyı titizlikle korumaya yönelik her türlü çabaya katkımız devam edecek" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a geçmiş dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Yıldırım, "Dün yapılan operasyonlarda Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda el yapımı patlayıcı düzeneği ile şehit edilen 4 askerimiz, jandarmamız var. Allahtan rahmet diliyorum" dedi. 

"TERÖR HER YERDE KAPIYI ÇALABİLİR"

Terörle mücadelede ortak hareket etmenin önemine vurgu yapan Yıldırım, "Somali'de çok büyük bir  terör olayı meydana geldi. Yüzlerce masum insan hayatını kaybetti. Terörü lanetle, şiddetle kınıyoruz. Terör insanlığın baş belası ortak tehdittir. Teröre karşı farklı standartlar iki yüzlü davranışlar terörü yok etmeye değil terörün daha fazla azmasına vesile olmaktadır. Hiçbir yer kendisini güvende hissetmesin terör her yerde kapıyı çalabilir mücadelede ortak akıl ile birlikte hareket etme mecburiyeti vardır" diye konuştu. 

"BU ŞARTLAR ALTINDA OHAL'İN ÜÇ AY DAHA UZATILMASI GÖRÜŞÜ BENİMSENDİ"

OHAL'in üç ay daha uzatılacak olmasına ilişkin Yıldırım, "Dün MGK ve Bakanlar Kurulu vardı. MGK'da OHAL'in uzatılmasına yönelik bir tavsiye kararı çıktı. Bugün de hükümetimiz uzatma tezkeresini TBMM'ye gönderdi. Bugün de tezkerenin görüşüleceği ilan edildi. OHAL'in bir keyfiyet değil bir mecburiyet nedeniyle alındığını bir kez daha söylemek istiyorum. Durup dururken neden OHAL ilan edelim? Her gün bir yerde bir olay patlak veriyor. FETÖ, DEAŞ, PKK ile Türkiye amansız bir mücadele yürütüyor. Bu şartlar altında OHAL'in üç ay daha uzatılması görüşü benimsendi. TBMM'nin takdirine sunuldu" ifadelerini kullandı. 

"OLASI BİR YENİ ÇATIŞMADA ÜLKEMİZE OLACAK GÖÇ BASKISINI KONTROL ALTINA ALACAK" 

Yıldırım, "İdlib'de Suriye'de gerilimi azaltma ve çatışmasızlığı sağlama ateşkesi devam ettirme görevi Rusya ve Türkiye tarafından Astana'da alınan karar çerçevesinde ifa edilecek. Yerine getirilecek. Bu maksatla, silahlı kuvvetlerimize, askerlerimiz  teçhizatları ile bitkilikte İdlib şehrinin etrafında gerekli konuşlanmayı yapıyorlar. Bu faaliyetlerine başladılar. Böylece terör olaylarının önüne geçilecek diğer yandan da  olası bir yeni çatışmada ülkemize olacak göç baskısını kontrol altına alacak. Irak'ta da bazı gelişmeler yaşandı bu son iki gün içerisinde. Bütün dünya karşı çıkmasına rağmen referandum yapıldı. Barzani ve ekibini inadı yüzünden burada böyle bir yanlış yola girildi" açıklamasında bulundu.

"KAPATTIK DÜKKANI. GÜVENLİK ACİL KONULARI DIŞINDA DEVLETE ORAYA BURAYA YENİ ARAÇ ALIMI YOK" 

2018 yılının tasarruf yılı olacağını vurgulayan Yıldırım, "Tasarrufa önce kamudan başlayacağız. Yeni araç alımı yok, kapattık dükkanı. Güvenlik acil konuları dışında devlete oraya buraya yeni araç alımı yok. Yüksek silindir hacimli araç kullanımına sınırlama getiriyoruz. Önce kendimizden başlayacağız. Daha bir çok tasarruf tedbirini hayata geçireceğiz" dedi. 

***

Okumak için tıklayınız:

2018 yılında kemer sıkacağız

İsrafın faturası millete kesilmesin

Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe 31,6 milyar lira açık verdi

Şimşek: Her şey güllük gülistanlık

6 bin milyoner Türkiye’yi terk etti

***

Okumak için tıklayınız:

Uçurum büyüyor: Fakir daha da fakirleşiyor; milyoner sayısı da artıyor!

Fakir daha da fakirleşti

İsrafın faturası millete kesilmesin

Artarak çift haneye devam: Enflasyon rakamları açıklandı!

Dikkat: Gıda enflasyonu artmaya devam edecek

Enflasyon, asgari ücret yiyor

DHA

Etiketler: binali yıldırım
Okunma Sayısı: 1726
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ada

    18.10.2017 22:39:59

    Bunu şimdi mi söylüyorsun be adam!

  • arif

    17.10.2017 18:18:09

    bir adam 300 araçla geziyorsa araca gerek yok artık.Doydular. gelişmiş ülkeleri yönetenler bisikletle işe gidiyor

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı